Program Sandu Kapelovies

Buna ziua,

Ma numesc Sandu Kapelovies si sunt Presedintele Clubului Spike.

Doresc prin intermediul dvs. sa-mi fac cunoscuta intentia mea de a candida la o functie la FRV pentru a-mi pune in aplicare un "Plan de reconstructie si redresare a voleiului si a FRV".

Planul de reconstructie si redresare a voleiului pe care-l propun presupune o schimbare a culturii institutionale si vine cu o viziune manageriala aparte.

Doresc schimbari majore in aproape toate dimensiunile voleiului Romanesc.

Vin cu un set de idei clare care vreau sa se aplice la FRV, dar a caror realizare depinde inainte de toate de o schimbare de mentalitate, plecand de la urmatoarele deziderate :

Iubeste voleiul, fa lucruri bune pentru el ori de cate ori ai ocazia

Meritocratia, respecta-l pe cel mai bun

Integritate, fii cinstit si drept oriunde si oricand

Cooperare si incredere, de unul singur nu poti construi nimic.

Dezvoltare si performanta, fii mereu in miscare, masoara-te cu cel mai bun.

Perseverenta: ca sa poti crede in victorie trebuie sa o pregatesti.

Am redactat un set de obiective strategice care reprezinta promisiunea mea si a echipei mele  ca vom reusi sa Reconstruim si sa Redresam voleiul in ROMANIA.

Doresc constructia unei culturi organizatorice care sa devina suport pentru performanta sportiva.

Doresc cresterea atractivitatii si vizibilitatii jocului de volei.

Dar, in primul rand, doresc dezvoltarea voleiului la copii si juniori, transferuri, sustenabilitate.

Doresc dezvoltarea voleiului pentru toti (oameni cu dizabilitati).

Doresc sa ma lupt ca in echipa mea sa fie doar profesionisti, orice concesie inseamna un minus care va scadea randamentul general al echipei si este calea sigura spre esec sau mediocritate.

Singurul meu criteriu valid pentru echipa mea va fi MERITOCRATIA.

Personal doresc un parcurs pe care vreau sa-l determin prin propriile mele forte, nu doresc sa intru in morisca ARBITRARITATII.

In final, vreau sa va asigur ca voi evita conflictul intre idealurile proclamate de necunoasterea fenomenului si imposibilitatea efectiva de a pune in practica, ceea ce a generat solutii incropite, care nu de putine ori au deschis larg usa coruptiei.

 

 

DE CE  CANDIDEZ

 

In acest moment am considerat ca nu pot ajuta la redresarea voleiului din Romania prin finalizarea ”Proiectelor propuse” decat daca voi candida la o functie in cadrul FRV.

1. Candidez deci in dispretul celor care isi ascund mizeria si minciuna sub sloganul “Iubesc voleiul”

2. Candidez pentru ca vreau sa demonstrez ca se poate reusi chiar si in Romania daca-ti impui ca impreuna cu toti cei de langa tine sa actionati metodic si cu responsabilitate, sa fii cinstit si drept cu tine si cu ceilalti, oriunde si oricand.

3. Candidez pentru a face din dezvoltarea acestui sport si cresterea performantelor sale unicul scop al Federatiei Romane de Volei.

Pentru a-mi sustine candidatura am gandit un „Program de redresare a voleiului din Romania”.

Am realizat acest program, structurat pe etapele necesare revigorarii unui sport in care romanii au avut rezultate remarcabile:

- medalia de bronz la Olimpiada de la Moscova

- doua finale ale Cupei Campionilor, dintre care una, Dinamo - Rapid, la Bucuresti, intr-o Sala Expozitionala arhiplina

- Cupa Campionilor castigata definitiv de Dinamo Bucuresti la Palma de Mallorca.

Nu vreau sa va reamintesc decat ca voleiul a fost la un moment dat unul dintre cele mai iubite sporturi la noi.

In baza rezultatelor remarcabile ale reprezentativelor Romaniei, antrenorii romani au fost invitati sa puna bazele voleiului in tari cum ar fi Franta sau Israel, iar reprezentative ca Italia si Argentina au participat la stagii comune de pregatire cu reprezentativa Romaniei la Rm. Valcea.

Am gandit redactarea acestui program bazandu-ma pe aplicarea consecventa a analizei feed-back-ului, motiv pentru care imi doresc sa institui obligativitatea respectarii termenelor si calitatii  realizarii fiecarui punct inscris in program, iar analiza va fi obligatorie imediat, urmata de masuri.

Unul dintre cele mai importante scopuri ale mele pe care doresc sa mi le asum este regandirea voluntariatului in sport.

*In anul 2008 la nivelul Uniunii Europene voluntariatul s-a plasat pe pozitia a doua din punct de vedere al contributiei in bugetul total al sportului, urmat apoi de implicarea autoritatiilor locale, donatii si drepturi media.

Un alt element central al strategiei mele pe care o propun se refera la atragerea sponsorizarii pe diverse segmente, urmand modelele deja cunoscute in statele europene.

Zonele prioritare vor fi:

1.      Competitii pentru copii si juniori (U12; U14; U16)

2.      Programe pregatire antrenori

3.      Competitii volei beach

4.      Voluntariat

5.      Competitii sportul pentru toti (voleiul in cartier cu meciuri mixte copii parinti)

6.      Meciuri intre persoane cu dizabilitati.

7.                 Imi impun sa militez constant pentru instaurarea unor prevederi legale clare in viata cluburilor sportive, asfel incat acestea sa-si poata indeplini mai bine activitatea sociala. Doresc sa solicit in rand cu alte federatii o interventie urgenta a legislativului / executivului referitoare la sponsorizare, prin adoptarea unei cote unice de reducere de 24% din baza de impozitare pentru sponsorizarea pentru infrastructura sportiva, cheltuieli pentru centrele de copii si juniori.

8.                 Vreau sa realizam cresterea transferului  de resurse financiare dinspre mediul privat spre organizatiile sportive, ocazie cu care vom asista / beneficia si de un transfer de utile practici manageriale, deoarece mediul privat va pune presiune pe cluburile sportive, federatie.

9.                 Dezvoltarea infrastructurii sportive la Federatia Romana de Volei, organizatie ce trebuie sa devina transparenta, supla, operativa si consecventa in generarea si impunerea hotararilor / deciziilor sale.

10.   Imi doresc ca oficialul / specialistul  din cadrul FRV sa actioneze mereu sub imperiul actiunii bine gandite / corect indeplinite, sa se simta intotdeauna responsabil mai intai fata de standardul general al muncii sale, iar apoi fata de seful sau ierarhic.

Sunt  deschis relatiilor vii, directe si de aceea vreau sa colaborez cu oameni integri, pasionati, oameni care sa-si exprime liber diferentele de opinii, sa prezinte si sa dezbata cu incredere orice problema, iar apoi, odata ce solutia este identificata, sa se dedice trup si suflet aplicarii ei. Sa-si  asume responsabilitatea, sa detina capacitatea de a coopera si de a lucra cu succes chiar si in conditii de stres.

In echipa Federatiei Romane de Volei fiecare membru al sau ar trebui “sa joace pe postul sau”, acela pentru care este cel mai bine pregatit. “Meritocratia” este motorul avansarii unei organizatii gandita sa se conduca dupa politici manageriale. 

Vreau sa stabilesc la nivelul federatiei indicatori de performanta cum ar fi:

1.                 Locul ocupat de echipele nationale de fete si baieti in clasamentul FIVB

2.                 Locul ocupat de echipele de club in Cupele Europene

3.                 Cresterea numarului de jucatori legitimati

4.                 Cresterea numarului de competitii, mai ales la copii si juniori

5.                 Cresterea numarului de arbitri

6.                 Cresterea numarului de spectatori

7.                 Cresterea fondurilor publice si private absorbite precum si cresterea incasarilor din drepturile de TV si marketing

      10. Vreau ca selectionarea jucatorilor si promovarea la loturi sa se faca pe baza expresiei matematice si sa ia in calcul impactul sau asupra echipei, analizat la toti parametrii. Siguranta antrenorului care mizeaza pe selectiile viitoare isi gaseste justificarea in exactitatea datelor oferite de statistici.

     11. Vreau ca principala tinta sa fie descoperirea valorilor dar si contrabalansarea lor, care are ca obiectiv echilibrul de forte din campionat.

            12. Imi doresc ca jocul controlat al cifrelor sa supravegheze totul, inlaturarea totala a subiectivismului care se gaseste in cantitate foarte mare la Romani.

Fiind atata timp in interiorul sistemului voleibalistic am demonstrat prin reusita clubului SPIKE timp de 10 ani ca atunci cand fixezi reguli obiective, criterii de performanta si principii de management organizational, organizatia (clubul) evolueaza negresit.

 

 

Cu stima pentru cei ce iubesc cu adevarat voleiul,

    Presedintele Clubului Sportiv SPIKE

               Sandu Kapelovies

 

 CINE SUNT EU

 

Activitatea mea in domeniul voleiului a inceput in anul 1970, cand in cadrul unei actiuni sportive organizate in strandul MAI am jucat volei alaturi de 2 mari volebalisti, care dupa joc m-au indrumat sa merg catre volei. Am ascultat sfatul celor 2 si m-am prezentat la Clubul Sportiv Progresul, unde era antrenor d-nul Popa Octavian. Avand la aceasta data varsta de 18 ani nu am jucat decat un an la nivelul juniorilor.

La terminarea junioratului am fost selectionat la echipa de Divizia B Vointa, antrenor Victor Magureanu.

-         In anul 1974 impreuna cu alti 3 colegi de la Progresul am facut parte din echipa Grivita Rosie.

-         La terminarea facultatii am luat repartitie la Braila, unde am activat la Constructorul Braila, echipa cu care am promovat in Divizia A.

-         Urmatorul an echipa a obtinut un meritos loc 4 in Divizia A.

     -    Dupa aceasta perioada m-am intors acasa, adica la Bucuresti, la clubul Progresul, unde am avut sansa sa lucrez cu cei 2 mari antrenori, Nicolae Sotir si Misu Chezan.

-         Din aceasta perioada am inceput sa ma gandesc la o cariera de antrenor, notandu-mi toate antrenamentele si purtand multe discutii cu cei 2 antrenori.

-         Am mai jucat o perioada la Progresul alaturi de foarte multi colegi de la juniorat si am participat la un baraj pentru Divizia A la Iasi alaturi de echipele Targoviste, CSU Galati, Zalau.

-         In anul 2000 am facut o echipa de cartier cu care am evoluat in campionatul Municipal categoria Onoare.

-         In anul 2010, cand o afectiune “coxartroza” nu mi-a mai permis sa joc, nu m-am dat batut si am jucat in continuare.

-         In anul 2005 am infiintat un club privat SPIKE  de volei si baschet alaturi de membrii familiei mele.

-         Tot in anul 2005 am obtinut licenta de antrenor categ. II “maistru”

Ca conducator de club am desfasurat o activitate manageriala timp de 10 ani, avand foarte multe reusite, atat la volei cat si la baschet, cu care clubul Spike se mandreste.

Vreau sa mentionez ca activitatea mea principala era de inginer la RATB, iar la club activam dupa orele de program, unde eram antrenor si manager.

-         In anul 2015, in Anglia, in localitatea  Kettering (4-6 iunie), am primit licenta in pregatirea ridicatorilor (Setting) dupa ce am participat pe banii mei la acest curs organizat de catre FIVB, instructor Sue Gozansky din USA.

-         In anul 2010 am realizat pentru FRV o revista de volei cu banii mei, care a avut un mare succes in randul antrenorilor, dar cei de la federatie nu au mai tiparit un numar important de reviste la cererea antrenorilor (am donat d-nului Viorel Manole matrita pentru multiplicarea revistei).

-         In anul 2014 am incercat realizarea unui Program European pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Deoarece am primit sprijin doar de la oamenii din baschet, iar cei de la volei, reprezentantii FRV, m-au tratat cu indiferenta, am ratat termenul de predare cu o ora la centrul de la Bruxelles.

-         Am prezentat spre realizare mai multe proiecte.

MISIUNE

VIZIUNE

VALORI

 

Planul strategic pentru redresarea voleiului din România 2016 – 2020

 

1) Calificarea echipelor nationale de juniori si seniori la  Campionatele Europene si Mondiale

1.1 Dezvoltarea voleiului juvenil si cresterea numarului de jucatori

1.2 Dezvoltarea voleiului de performanta la nivel de juniori

1.3 Imbunatatirea activitatilor-suport pentru sustinerea voleiului de performanta

2) Cresterea substantială a numărului de practicanti si de persoane implicate în fenomenul voleibalistic – volei pentru toti

2.1 Cresterea consistenta a numarului de practicanti ai voleiului

2.2 Implicarea si incurajarea participarii in fenomenul voleibalistic

3) Dezvoltarea voleiului de sala si a voleiului beach, cresterea performatelor echipelor naționale.

3.1 Dezvoltarea voleiului beach

4) Construirea unei culturi organizationale care să devină suport pentru performanta sportivă

4.1 Imbunatatirea calitatii profesionale si dobandirea aptitudinilor de lucru in echipa

4.2 Standarizarea operatiunilor

4.3 Asigurarea sustenabilitatii financiare

5) Cresterea atractivitătii si a vizibilitătii jocului de volei

5.1 Cresterea atractivitatii jocului de volei

5.2 Cresterea vizibilitatii voleiului

Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare