Campionatul European de volei feminin pentru senioare
Campionatul European de volei feminin pentru senioare

Tragere la sorți cu multă șansă pentru fetele noastre

Naționala feminină de volei a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului European din 2019, alături de Ungaria, Olanda, Croația, Azerbaidjan și Estonia, potrivit tragerii la sorți efectuate săptămâna trecută la Istanbul. Tricolorele au făcut parte din cea de-a patra urnă valorică și au nimerit într-o grupă accesibilă, de care pot trece. Mai mult decât atât, România va juca în Ungaria, țara vecină, o excelentă posibilitate pentru suporteri de a-și încuraja favoritele.

Va fi un turneu final istoric, care va reuni pentru prima dată la start 24 de echipe și care se va desfășura în patru țări diferite: Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Naționala României s-a calificat la al 12-lea turneu final continental din istorie și revine după patru ani în elita Europei. Reamintim că această calificare a venit după o victorie dramatică reușită în ultimul meci din preliminarii, 3:2 în deplasare cu Bosnia-Herțegovina. Cel mai bun rezultat al tricolorelor la un turneu final european a fost medalia de bronz din 1963, cucerită la prima ediție, găzduită chiar de țara noastră.

Turneul final va avea loc în perioada 23 august - 8 septembrie 2019, iar meciurile din grupa României sunt programate la Budapesta. Estonia este debutantă la un turneu final, echipa baltică reușind să se califice în dauna Cehiei.

Componența grupelor EURO 2019:


Grupa A (se joacă la Ankara): Turcia, Serbia, Bulgaria, Franța, Finlanda, Grecia
Grupa B (se joacă la Lodz): Polonia, Italia, Belgia, Ucraina, Portugalia, Slovenia
Grupa C (se joacă la Budapesta): Ungaria, Olanda, Croația, Azerbaidjan, România, Estonia
Grupa D (se joacă la Bratislava): Slovacia, Rusia, Germania, Portugalia, Spania, Elveția

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie, împerecherea grupelor fiind A cu C și B cu D.

Citește și: Tricolorii au nimerit într-o grupă extrem de complicată

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare