Clasament final în Divizia A1 la volei masculin, ediţia 2014-2015
Clasament final în Divizia A1 la volei masculin, ediţia 2014-2015

CVM Tomis Constanţa e campioană naţională a treia oară consecutiv

Iată cum se prezintă clasamentul final din Divizia A1 la volei masculin, ediţia 2014-2015:

1. CVM Tomis Constanţa (FOTO) - campioană naţională, participă în Liga Campionilor
2. CS Volei Municipal Zalău - câştigătoare a Cupei României, participă în Liga Campionilor
3. SCM U. Craiova - participă în Cupa CEV
4. Dinamo Bucureşti - participă în Cupa CEV
5. Arcada Galaţi - participă în Cupa Challenge
6. CSM Bucureşti - participă în Cupa Balcanică
7. Unirea Dej
8. Ştiinţa Explorări Baia Mare
9. VC Banatul Caransebeş
10. VCM LPS Piatra Neamţ
11. Steaua Bucureşti - echipă retrogradată în Divizia A2
12. Phoenix Şimleul Silvaniei - echipă retrasă din campionat pe 4 mai 2015

Precizare importantă în legătură cu participarea în Cupele Europene: primele şase clasate şi-au câştigat doar DREPTUL DE ÎNSCRIERE în competiţiile respective! Este posibil ca, din motive financiare, una sau mai multe dintre ele să refuze participarea şi să renunţe la înscrierea în respectivele Cupe Europene, aşa cum a făcut anul trecut CSVM Zalău, care putea participa în Cupa CEV la volei masculin.

Precizare importantă în legătură cu retrogradarea în Divizia A2: este posibil ca, din motive financiare, una sau mai multe dintre echipele cu drept de participare în Divizia A1 să renunţe la înscrierea în această competiţie. Regulamentul prevede că locurile rămase libere sunt oferite, în ordine, formaţiilor care termină turneul de promovare din Divizia A2 pe locurile 3 şi 4, apoi grupărilor care au retrogradat în actuala ediţie a Diviziei A1.

Phoenix Șimleu Silvaniei s-a retras din campionat

Conform unui comunicat al Federației Române de Volei, conducerea clubului Phoenix Șimleu Silvaniei a anunțat luni, la prânz, decizia de a se retrage din Divizia A1 la volei masculin. Pentru că Phoenix a ocupat locul 9 în campionatul trecut, mult sub obiectivul asumat, respectiv de calificare în Cupele Europene, Primăria din Șimleu a anunţat că, în calitate de acţionar majoritar, nu va mai investi în echipă la același nivel, iar conducerea clubului trebuie să caute și investitori privați care să susțină participarea în competiții. În consecință, Phoenix a anunțat că din sezonul viitor nu va mai juca în primul eșalon, după trei campionate consecutive în Divizia A1, astfel că formația retrogradată de pe locul 11, VCM LPS Piatra Neamț, va rămâne în prima ligă. În aceste condiţii, clasamentul final de mai sus a fost refăcut în conformitate cu cel al FR Volei, deşi, în play-out, Phoenix a eliminat-o pe Steaua, nu pe VCM Piatra Neamţ!!!

Click AICI pentru detalii despre play-out-ul Diviziei A1 la volei masculin

Pareri
Tibi (06/05/15 19/52/56)
Aveti cumva un link care sa confirme urmatoarele: "Regulamentul prevede că locurile rămase libere sunt oferite, în ordine, formaţiilor care termină turneul de promovare din Divizia A2 pe locurile 3 şi 4, apoi grupărilor care au retrogradat în actuala ediţie a Diviziei A1." Am cautat in regulament si nu am gasit.
observator (06/05/15 20/20/14)
Phoenix Şimleul Silvaniei a retrogradat in A2...locul ei va fi luat de VCM LPS Piatra Neamt daca nemtenii vor vrea....daca nu Steaua si apoi locurile 3-4 din A2 Phoenix Simleul Silvaniei a anuntat cu 7 ore inainte de ultimul meci al finalei ca nu mai pot continua din sezonul viitor in A1, asa ca tehnic ei au retrogradat la finalul sezonului in curs iar cei din Piatra Neamt au prima sansa sa joace in A1 daca vor gasi resursele necesare.
observator (06/05/15 20/33/35)
CLASAMENT FINAL 1 CVM Tomis Constanta - Campioana Nationala 2 ACS Volei Municipal Zalau 3 SCMU Craiova 4 CS Dinamo Bucuresti 5 CS Arcada Galati 6 CSM Bucuresti 7 CS Unirea Dej 8 Stiinta Explorari Baia Mare 9 CS VC Banatul Caransebes 10 VCM Piatra Neamt 11 CSA Steaua Bucuresti - Retrogradata in Divizia A2 12 Phoenix Simleu Silvaniei - Retrasa din campionat (04.05.2015, ora 12.50) Deci pe intelesul tuturor: Simleul Silvaniei s-a retras in timpul campionatului in curs inanite de meciul 5 al finalei Constanta-Zalau, prin urmare Simleul Silvaniei si Steaua au retrogradat iar Piatra Neamt s-a salvat fiind clasata pe 10!
Tibi (06/05/15 20/48/00)
Multumesc. Dar e prevazut acest aspect undeva in regulament?
steaua (07/05/15 10/12/27)
cum se poate stabili un clasament daca nu au avut loc meciuri pentru stabilirea ierarhiei ?. Trebuia jucat macar un meci pentru locurile 9-10 si 11-12 ... aceste meciuri nu au avut loc deci clasamentul nu este unul real..s-a stabilit la masa verde..
Ghitza (08/05/15 10/07/40)
Cum sa retras inainte de sfarsitul campionatului, conteaza clasamentul dupa play-down, nu inainte! In play-down Steaua-Simleu, cine castiga ramane. Simleu se retrage = Steaua ramane. BRAVO STEAUA!
CLUB (08/05/15 11/21/18)
Domnilor federali, chiar ne credeti dusi? Asta este o alta inginerie ca sa poata fi sarite prevederile regulamentare. Fazele s-au incheiat pentru echipele din play out la data jucarii lor. Dar uitati-va si le programul competitional. Faptul ca Digi a dorit transmiterea meciului lunea nu poate fi catalogat ca atunci s-a finalizat. De ce nu luam calendarul competitional in seama. Ca poate echipele isi iau jucatori exact pana a doua zi cand apare in calendarul afisat la startul sezonului de FRV ca se inchide campionatul. Asa gogosi..... Ma bucur pentru revenirea echipei moldave dar modul nu e fair.
obiectiv (09/05/15 23/00/41)
Pai VCM LPS Piatra Neamt joaca intr-o sala de 4000 de locuri unde a jucat si echipa nationala, a batut Steaua atat la Piatra cat si in Bucuresti...ce sa caute Steaua in A1?
FRV (09/05/15 23/06/23)
Sa fim seriosi dintre Steaua si P.Neamt vom alege mereu Piatra Neamt, o echipa serioasa care promoveaza tinerii de perspectiva...acum se pune doar problema daca nu cumva se vor mai retrage si alte formatii...
George (22/05/15 03/02/35)
@Steaua clasamentul se stabileste dupa statul de plata pe care a activat gigi visan ani la randul. Uitam ce jaf era la Piatra cand arbitra visan cu ani in urma? :))) Asta nu inseamna ca domnul Gavrila nu este demn de tot respectul pt ceea ce face. Sau ca acolo nu au fost crescuti multi tineri. Dar asta nu inseamna ca nu au existat acele lucruri. uitam cand avea terenul 8 m pt gazde si 10 pt oaspeti? :))) si ma repet. nu vorbesc despre antrenor sau jucatori.
@George (23/05/15 13/30/15)
In ultimii 30 de ani Piatra Neamt a avut o echipa superioara Stelei...chiar si anul asta! Imi amintesc UMILINTELE STELEI LA ZERO ANI LA RAND...Vorbim degeaba, Piatra Neamt este un centru important de volei iar Steaua o gluma de echipa, nici nu poate exista comparatie. Steaua traieste din amintiri din epoca anilor 60-80...REVENITI LA REALITATE DOMNILOR, PROMOVATI, INVESTITI FACETI-VA ECHIPA, NU MAI ACUZATI FRV pentru ESECURILE SI RETROGRADARILE VOASTRE!
George (28/05/15 00/34/23)
Deci criteriul pentru retrogradare este ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani? :))))) Spune-mi te rog care este punctul din regulament care a stabilit ca Piatra Neamt a terminat pe 11 si Steaua pe 12. Atata vreme cat se joaca play off si play out trebuie cel putin un meci direct. Ca Piatra are echipa mai buna, pregatire mai buna, cred si eu. Dar totusi acel meci trebuie jucat. Asa nu mai jucam deloc campionatul ci supunem la vot la inceputul campionatului care e echipa cea mai buna si aia castiga campionatul. iar esec si retrograde a avut si Piatra Neamt anul acesta. Ca nu cred ca e cineva in voleiul romanesc care sa creada ca acel fax de la simleu a venit cu 3 ore, 43 minute si 15 secunde mai devreme cu totul intamplator. momentan nu sunt interese financiare asa mari ca la fotbal. dar ajunge valul care matura tot si in zona asta mai devreme sau mai tarziu. a inceput pe la fotbal, a ajuns si pe la box. deocamdata vorbim de sumele mari. oricum imi place cum respecti piatra neamtul si jucatorii care au trecut pe acolo.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare