Dănuț Pascu nu va mai antrena echipa națională de volei masculin
Dănuț Pascu nu va mai antrena echipa națională de volei masculin

Sergiu Stancu este noul selecționer al naționalei de seniori a României

Sergiu Stancu, antrenorul campioanei băieților din ultimele trei sezoane, CSM Arcada Galați, l-a înlocuit în funcția de selecționer al naționalei masculine de volei a României pe Dănuț Pascu, care și-a încheiat în mod amiabil acordul cu Federația Română de Volei.

"Am acceptat propunerea Federației Române de Volei cu inima deschisă și cu încrederea că vom reuși, eu, colegii mei din staff și jucătorii, să facem ca naționala României să urce în clasamentul mondial și să aibă o evoluție bună indiferent de adversar. În Golden League ne propunem să avem o prestație bună și să facem jucătorii să evolueze la potențialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluție bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranță, și rezultatele", a declarat Sergiu Stancu pentru site-ul FR Volei.

Născut pe 4 august 1982, Sergiu Stancu a fost jucat pentru naționala României timp de 11 ani (2002-2013). A evoluat pe postul de centru și a disputat peste 100 de meciuri în echipamentul tricolor. Este triplu campion al României cu CVM Tomis Constanța (2013-2015) și dublu câștigător al campionatului Belgiei cu Knack Roeselare (2005 și 2006). A jucat și într-o finală de Liga Campionilor, în 2007, cu formația franceză Tours. De asemenea, mai are în palmares două Cupe și o Supercupă cucerite în Belgia precum și două Cupe ale României. Ca jucător, a mai evoluat în campionatele Italiei, Greciei și Spaniei.

După ce s-a retras din activitate, Stancu a devenit un foarte apreciat antrenor, cucerind ultimele patru titluri naționale în România, cu Tricolorul LMV Ploiești (2018) și cu Arcada Galați (2019-2021).  

România a ratat calificarea în Final Four-ul Golden League

Stancu a preluat naționala imediat după ce naționala a ratat calificarea la EURO 2021. El a debutat pe banca naționalei în Golden League, acolo unde echipa noastră s-a aflat în grupă doar cu Slovacia și Ucraina. Olanda, a patra componentă a seriei, a primit invitație de a juca în Volleyball Nations League (VNL). Astfel, cele două turnee din faza grupelor care ar fi trebuit să se dispute în țări diferite au avut loc în Ucraina, în perioada 1-6 iunie 2021.

România a înregistrat o singură victorie la Zaporojie, 3:1 cu Slovacia, fiind învinsă de Ucraina (1:3 și 1:3) și de Slovacia (2:3).

Nici naționala feminină nu a reușit să se califice pentru Final Four-ul Golden League, ocupând locul 3 în grupă. La capătul celor două turnee, desfășurate la Cluj și la Harnes (Franța), trei formații au acumulat câte 4 victorii, fiind departajate de numărul total de puncte: 1. Spania 4v / 13p (setaveraj 16:10); 2. Franța 4v / 12p (15:9); 3. România 4v / 11p (14:9); 4. Azerbaidjan 0v / 0p (1:12).

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare