Din motive financiare, Banatul Caransebeș s-a retras din campionat
Din motive financiare, Banatul Caransebeș s-a retras din campionat

Timișoara va înlocui Caransebeșul în Divizia A1 la volei masculin!

După trei sezoane consecutive pe prima scenă a voleiului masculin românesc (a promovat în 2014), Banatul Caransebeș a anunțat că nu se înscrie în viitoarea ediție a Diviziei A1. Conducerea grupării bănățene nu a putut alcătui un buget decent pentru sezonul 2017-2018 și a preferat să nu facă doar figurație în campionatul următor. 

Conform regulamentelor Federației Române de Volei, în cazul în care rămân locuri libere în Divizia A1 acestea pot fi ocupate de echipele clasate pe locurile 3 și 4 în turneul de promovare (CSU Universitatea de Vest Timișoara și CSM Suceava, pentru actuala ediție), apoi de cele două retrogradate din Divizia A1 (Universitatea Cluj și VCM LPS Piatra Neamț), apoi de formații invitate de FR Volei. 

CSU Universitatea de Vest Timișoara (FOTO) a acceptat să preia locul lăsat liber, astfel că Banatul va avea și în campionatul următor o echipă masculină pe prima scenă a voleiului românesc! Timișoara va prelua poziția 12 în Tabela Berger după care se alcătuiește programul Diviziei A1 și va juca în primul tur al Cupei României cu CSM București, pe teren propriu. 

Este o premieră pentru voleiul timișorean de după 1989 ca orașul de pe Bega să fie reprezentat în Divizia A1 atât la feminin, pentru că a promovat și UVT Agroland Timișoara, cât și la masculin. O asemenea situație nu s-a mai consemnat din ediția 1981-1982 a campionatelor României! Universitatea Timișoara nu a mai jucat în Divizia A1 din sezonul 2011-2012. 

Rămâne acum de văzut dacă orașul Baia Mare va putea susține două formații în Divizia A1 la volei masculin, ținând cont că a promovat echipa de la Clubul Sportiv Școlar numărul 2 și s-a alăturat grupării fanion a voleiului maramureșean, Știința Explorări Baia Mare! 

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare