Dinamo Bucureşti înaintea sezonului 2011-2012
Dinamo Bucureşti înaintea sezonului 2011-2012

Dinamo se bazează pe tineri

Până la debutul campionatului 2011-2012 au mai rămas câteva zile, astfel că toate formaţiile din Divizia A1 la volei masculin se află în plină perioadă de pregătire. Site-ul www.voleiromania.ro va încerca pe parcursul zilelor următoare să vă prezinte loturile cu care echipele noastre vor aborda noul sezon şi ultimele informaţii din voleiul românesc.

Dinamo Bucureşti s-a despărţit de patru jucători experimentaţi, trei dintre ei titulari de bază, şi a transferat în locul lor un stranier, Teppert, şi mai mulţi voleibalişti tineri. Dintre ei se remarcă internaţionalul de cadeţi şi juniori Cătălin-Bogdan Dobre (FOTO, la minge), care se anunţă drept o mare speranţă a voleiului românesc. În aceste condiţii, Roman (31 de ani) şi Şoloc (27 de ani) au ajuns veteranii lotului!

Iată situaţia lotului dinamoviştilor:

Au rămas din sezonul trecut: Filip Despotovski (coordonator), Mircea Roman, Paul Crăciun şi Gabriel Kis (universali), Marius Şoloc, Bogdan Mureşan şi Sergiu Marinca (centri), Cristian Dincă (extremă).

Au plecat: Ionuţ Manda (coordonator, CSU Galaţi), Răzvan Purice (universal, CSMU Suceava??), Ivan Todorovic (extremă, Steaua Bucureşti), Ionuţ Harbuz (extremă, VCM LPS Piatra-Neamţ), Gheorghe Ilie (libero, CSM Bucureşti).

Au venit: Mario Teppert (Croaţia) - născut pe 28.10.1985, are 1,93 m înălţime, joacă pe postul de extremă, vine de la MOK Vukovar (Croaţia)
Ricardo-Valentin Pătran - 07.05.1990, 1,97 m, extremă, Steaua Bucureşti
Alin-Alexandru Bălan - 23.09.1992, 1,98 m, extremă, CSŞ CFR Bucureşti
Cătălin-Bogdan Dobre - 28.07.1994, 1,94 m, extremă, CSŞ CFR Bucureşti
Radu-Florin Predescu - 13.05.1991, 1,95 m, coordonator, Remat Zalău
Răzvan-Mihai Olteanu - 29.04.1991, 2,04 m, centru, CSMU Suceava
Marius Alexandru Voicu - 1989, 1,75 m, libero, Rapid Bucureşti

Echipa va fi antrenată tot de Daniel Rădulescu şi Cristache Catană.

Dinamo Bucureşti a ocupat locul 3 în campionatul trecut şi va evolua în viitoarea ediţie a Cupei CEV. În primul tur, adversară va fi o formaţie din Franţa, Arago de Sete (locul 3 în campionatul trecut), meciul tur fiind programat în deplasare. Dacă vor trece în turul secund, dinamoviştii vor juca în optimi cu Selver Tallinn (Estonia) sau cu Steaua Roşie Belgrad (Serbia). Dacă vor fi eliminaţi, bucureştenii vor continua în Cupa Challenge, turul al treilea, urmând să întâlnească învingătoarea dintre Dinamo Krasnodar (Rusia) şi Kommunalnik Grodno (Belarus) sau Universitatea Cluj (ardelenii au ajuns aici în calitate de câştigători ai Cupei Balcanice). Ultimele două echipe se înfruntă în primul tur al Cupei Challenge.

Citeşte AICI despre lotul echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare

Pareri
Gentleman (21/09/11 09/00/05)
Intr-adevar mi se pare mai mult decat corecta decizia celor de la dinamo, ca in clipa in care nu au avut posibilitati financiare, sa dea credit jucatorilor tineri si de perspectiva. daca acestia copii isi vor pastra capul pe umeri si "vor pune osul la bataie", parerea mea este ca in timp vor rasplati increderea acordata. voi reveni cu alta ocazie. stiti ca voleiul juvenil este un subiect important pt mine. mult succes.
Privitor (21/09/11 10/37/19)
Este foarte bine ca a mai aparut inca o echipa in proportie de 99% numai cu jucatori romani si este si mai bine ca se merge pe mana jucatorilor tineri de perspectiva!!! Important este sa avem rabdare cu ei, sa-i incurajam si sa-i orientam pe drumul cel bun!!! Multa bafta atat jucatoriilor cat si echipei!!! Iar daca vor gasi resursele financiare intariri echipei mi-as permite sa-i sfatuiesc sa nu o faca pentru ca tot ceea ce au creat in aceasta vara se va duce pe apa sambetei, mai bine sa-i investeasca pentru viitor!!!
Gentleman (21/09/11 11/59/26)
privitor...daca imi permiti niste remarci. politica clubului nu cred ca tine neaparat de cresterea anumitor jucatori. daca vorbim de politica federatiei atunci este alta treaba. dar luand exemple din fotbal. sunt cluburi care si cresc (Barcelona, Man Unt), dar sunt si cluburi care cumpara mai mult (Milan, Real). deci fiecare isi stabileste politica in functie de cum crede de cuviinta. iar povestea aceea cu echipa romaneasca mie mi se pare un pic falsa, in conditiile in care in acest moment stiu destul de multe echipe care nu gasesc sa aduca la echipa jucatoare romance (sibiu, craiova, cluj, sibiu, targoviste, braila), chiar si la masculin sunt echipe care inca se zbat ( baia mare cauta inca un secund, steaua de nevoie a adus sarbi, constanta intai a tras de romani, craiova mai cauta si mai pot da exemple). sa tinem cont ca e deja 21 septembrie. oricum, dupa europene voi reveni pe aceasta tema cu niste lucruri interesante(zic eu). anyway, din nou apreciez ideea de a merge pe mana acetor tineri.
sceptic (21/09/11 15/25/06)
Daca ar fi reala situatia cu achiziia si folosirea acestor tineri ar fi nemaipomenit , dar ... cei ramasi din lotul vechi : Craciun a fost folosit foarte putin la inceputul campionatului trecut cand cred ca afost accidentat Roman (oricum a fost f.foarte putin) , Kis nu a fost folosit absolut deloc , nu a prins nici chiar lotul de 12 decat cu oczia deplasarii la Zalau ( de unde este el ) , Marinca la fel , nu a jucat absolut deloc . Din cei nou veniti : Patran a fost la Steaua 2 ani in care nu a fost folosit deloc (credeti ca va fi folosit la Dinamo mai mult?) , Balan tocmai a terminat junioratul ( tatal lui face parte din administrativul clubului Dinamo ) , Dobre cadeto-juniorul ( mama lui a fost coechipiera d-nei Lipa ) . Nu conest ca toti acestia au foarte multe calitati , dar treuie sa fim naivi sa credem ca vor si juca . Asemeni lor a mai fost acum ceva timp , 2 ani cred , un centru , component de baza a lotului national de juniori (Tabacaru) care a stat 1an sau 1 an si ceva , nu a fost folosit deloc si a decis sa renunte la volei . Acestea fiind spuse cred ca intelegeti scepticismul meu .
george (21/09/11 15/42/32)
Trupa slaba si numeric si mai ales valori.Sunt dinamovist convins dar nu-ivddeloc bine. zalaul, Steaua, Dejul si Constanta vor fi in acest an peste ei (cel putin acestea patru). S-a renuntat prea usor la Ilie si Todorovic.
Ghitza (21/09/11 18/09/39)
Dinamo sectia de baieti nu are bugetul necesar pentru a plati jucatori profesionisti, straini.Trebuia facut un proiect in baza potentialului financiar si sa luat o decizie pentru un proiect cu tineri care au sau potential sau sunt din zona.Nu este prima data cand Dinamo face alegerea spre tineri doar ca acum structura echipei(batranii) este mai slaba.Deci daca nu era de ales, staful tehnic va face o munca dificila deci le doresc succes si rabdare.Inca o data avem de a face cu lipsa de continuitate de la tineret...Inca un exemplu:in Cehia, sunt 2-3 echipe cu bani, se cer rezultate.Celelalte echipe au optat pe tineri, cei batrani sunt rezerve, chiar daca sunt mai buni.Cum cluburile nu pot face cupe din lipsa de bani, reconstruiesc, formeaza.
Gentleman (21/09/11 18/14/52)
george....numeric nu cred ca au vreo problema. valoric cu siguranta sunt sub cea de anul trecut si sub cele enumerate de tine. bineteles ca si o baia mare, piatra neamt, csm, chiar si craiova sunt echipe care in coordonatele date pot spera sa termine peste dinamo. sa nu zic si cluj.dar avand in vedere drumul la care au plecat anul acesta, nu cred ca isi pot propune sa intrein primele 4. chiar si 5-8 va fi un obiectiv cu emotii. in conditiile actuale. dar om trai si om vedea.
volei (21/09/11 22/17/15)
sa nu se accidenteze filip, sau oricare din echipa, pentru ca rezervele nu reprezinta o certitudine. predescu e slabut rau de tot...de ce credeti ca nu a prins nici un meci la zalau? nici macar un punct nu a jucat. gradinita de copii sunt slabi..la fel ca toti juniorii romani.
Purice (23/09/11 00/33/35)
Despre situatia mea actuala, eu DOAR ma antrenez cu cei de la CSMU, fiind din Suceava....Chiar daca nu am inca un angajament nu ma face sa las capul jos...Sper sa apara o oferta tentanta....Si toti interlocutorii au dreptate..incepand cu anul trecut, nivelul campionatului a inceput sa scada...Ce se va intampla peste 3, 4 ani...cand niciun junior nu se prea ridica la ceritele unei echipe de divizia A....Pacat!
sindbad (23/09/11 10/08/50)
Puricane,optimist cadeobicei.Crezi ca trebuea sa ne spui ca esti din Suceava,oricine are putina cultura generala in volei stie de unde vine cel ce a fost cel mai mare talent al voleiului romanesc din ultimii 20 de ani.CU baietii"capu sus".Ciao.
Gentleman (23/09/11 19/57/17)
Purice...bafta!...sindbad...welcome back.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare