După un final de meci dramatic contra campioanei Finlandei
După un final de meci dramatic contra campioanei Finlandei

CSM Arcada Galați continuă în Liga Campionilor la volei masculin

Săptămâna aceasta, la Galați, au avut primele meciuri oficiale de volei desfășurate în țara noastră, după o lungă pauză forțată pe care a luat-o sportul cu mingea la fileu. În Liga Campionilor la volei masculin, campioana României, CSM Arcada Galați (FOTO), a jucat în primul tur preliminar, programat sub formă de turnee. Arcada a organizat, în perioada 22-24 septembrie 2020, la Galați, meciurile Grupei B, în care a întâlnit campioanele Finlandei, Ford Levoranta Sastamala, și Croației, OK Ribola Kastela. Din cauza pandemiei de COVID-19 și cu acceptul CEV, cele trei echipe au căzut de acord să dispute un singur turneu dintre cele trei, care să stabilească formația calificată în turul 2 preliminar.

Din păcate, jocul programat marți, între Arcada și Ribola, nu s-a disputat, pentru că gruparea croată a venit în România fără obligatoriul test COVID negativ impus de Confederația Europeană de Volei. Croații s-au testat chiar pe malul Dunării, însă rezultatele au venit prea târziu și au pierdut la masa verde prima partidă!

Miercuri s-au întâlnit cele două echipe oaspete, iar Ford Levoranta Sastamala a dispus de OK Ribola Kastela cu 3:0 (25:10, 25:22, 25:17).

Joi, în finala turneului, CSM Arcada Galați a reușit o victorie dramatică, scor 3:2 (28:26, 18:25, 25:13, 23:25, 20:18), după 127 minute de joc și după ce a salvat cinci mingi de meci în setul decisiv!

Au evoluat pentru Arcada: Lescov 1p - Klapwijk 25p (3 blocaje), R. Olteanu 1p, Nalobin 11p (5 blocaje), Sestan 16p, Bala 22p, Cristudor-libero.
Au mai intrat: V. Talpă 14p (8 blocaje), Al. Rață 1p, Keegan, M. Stankovic.
Rezerve neutilizate: Darlaczi, Stuart, Kantor-libero.
Antrenori: Sergiu Stancu și Răzvan Tănăsescu.

Campioana României a încheiat turneul pe primul loc, cu două victorii din două posibile, și s-a calificat în turul secund al Ligii Campionilor. Meciurile cu Fino Kaposvar (Ungaria) și Jastrzebski Wegiel (Polonia) sunt programate tot sub formă de turneu, în perioadele 13-15 octombrie, 20-22 octombrie și 27-29 octombrie 2020. Echipa calificată va juca în Grupa C a competiției, alături de Zenit Kazan (Rusia), Berlin Recycling Volleys (Germania) și ACH Volley Ljubljana (Slovenia).

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare