Liga Europeană la volei, ediția 2021
Liga Europeană la volei, ediția 2021

S-au stabilit adversarele naționalelor României din CEV European Golden League 2021

Echipele naționale de volei ale României, senioare și seniori, și-au  aflat recent adversarele din ediția 2021 a CEV European Golden League (Liga Europeană, eșalonul de elită). La masculin, echipa noastră (FOTO) a câștigat Silver League 2019 și a fost repartizată în aceeași grupă, B, cu Olanda, Ucraina și Slovacia. Meciurile se vor disputa sub forma a două turnee de calificare pentru runda finală a Golden League. Acestea vor avea loc în Olanda, în perioada 28-30 mai 2021, și în Ucraina, în intervalul 4-6 iunie 2021.

La feminin, România va avea ca adversare naționalele din Azerbaidjan, Franța și Spania (Grupa A). Turneele de calificare pentru faza finală a competiției vor avea loc în România, în perioada 28-30 mai 2021, și în Franța, între 4 și 6 iunie 2021.

CEV Volleyball European League 2021 va înregistra un record de echipe naționale înscrise, 40, reprezentând 26 de țări. Câte 12 vor evolua în Golden European League (primul eșalon) și alte 8 vor juca în Silver European League, cu obiectivul de a promova în Golden League. Belgia (la masculin) și Bulgaria (la feminin) vor găzdui turneele Final Four, în perioada 18-20 iunie 2021.

Turcia (deținătoarea trofeului la băieți) se află în aceeași grupă cu Cehia, Belarus și Portugalia, în timp ce Belgia va întâlni Spania, Estonia și Letonia (Grupa A).

Cehia este câștigătoarea ultimei ediții (2019) la feminin și va evolua în grupă cu Croația, Belarus și Ungaria. În Grupa B vor juca Bulgaria, Ucraina, Slovacia și Finlanda.

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare