Liga Europeană la volei feminin, ediția 2019
Liga Europeană la volei feminin, ediția 2019

România și-a adjudecat Silver League după setul de aur!

După mai mulți ani în care a cam stat în umbra Campionatului European, fiind privită mai mult ca o competiție de pregătire, Liga Europeană la volei și-a depășit începând de anul trecut statutul de "Cenușăreasă", mai ales că permite calificarea pentru fosta Ligă Mondială masculină (FIVB Nations League din 2018) prin intermediul FIVB Volleyball Men's Challenger Cup și pentru fosta FIVB World Grand Prix feminină (FIVB Nations League din 2018) prin intermediul FIVB Volleyball Women's Challenger Cup. Noua conducere a Confederației Europene de Volei a creat două grupe valorice pentru Liga Europeană, respectiv Golden League (cu 12 echipe la start) și Silver League (8 echipe la start).

Anul acesta, naționala feminină a României a izbutit un parcurs remarcabil, câștigând Silver League după un palpitant duel tur-retur în finala cu Slovenia! Învinsă cu 1:3 în turul de la Mislinja, selecționata României, antrenată de italianul Luciano Pedulla, s-a impus cu 3:0 la Alexandria, apoi și-a adjudecat și setul de aur, cu 15:12! În grupă, tricolorele au înfruntat Israelul, Georgia și Cipru, reușind cinci victorii cu 3:0 și pierzând doar în Israel, cu 2:3.

Această performanță, calificarea pentru ediția 2020 din Golden League, a fost înregistrată cu un lot alcătuit în majoritate din jucătoare tinere. Iată pe cine s-au bazat antrenorii Luciano Pedulla, Maurilio Anfuso, Alexandru Cosma, Marius Măcicășan și Iulian Pîslaru în Silver League:

coordonatoare - Diana Balintoni, Lorena Ciocian

universali - Rodica Buterez, Ramona Marciu

centri - Francesca Alupei, Roxana Iancu, Nneka Onyejekwe, Daiana Roman

extreme - Adelina Budai-Ungureanu, Sorina Miclăuș, Ariana Pîrv, Ramona Rus, Alexandra Trică

libero - Mihaela Albu, Alexandra Ciucu, Roxana Tucmeanu

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare