Lovitură de teatru în voleiul masculin românesc:
Lovitură de teatru în voleiul masculin românesc:

Steaua nu s-a mai înscris în Divizia A1!!!

Echipa masculină de volei a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București a renunțat să participe la ediția viitoare din campionatul Diviziei A1, cel mai probabil din motive financiare. Din câte se pare, ocupanta locului 6 din ultimul sezon şi medaliata cu bronz din 2018 se va înscrie totuși în Divizia A2.

Steaua este al doilea club ca număr de titluri naţionale din istoria voleiului masculin românesc, cu 16 trofee. Pe prima poziţie se află Dinamo, cu 18. Şi Dinamo a trecut printr-un sezon mai delicat în urmă cu trei ani, când a retrogradat în Divizia A2, dar alb-roşiii şi-au revenit, iar în ultimul sezon au cucerit Cupa României.

Într-o tardivă încercare de a "drege busuiocul", clubul patronat de Ministerul Apărării Naționale a emis următorul comunicat de presă:

"Pentru corecta informare, referitor la situația echipei de volei, vă comunicăm următoarele:

– Decizia ca echipa să evolueze în sezonul competițional 2019-2020 la nivelul diviziei A2 a fost luată în conformitate cu procesul de reorganizare structurală și administrativă, respectiv cu strategia de organizare a CSA Steaua București, cu obiectiv principal revenirea în sezonul următor în Divizia A1. Nu în ultimul rând, a contat locul ocupat de echipă la sfârșitul acestui sezon competițional.

– În acest moment, ne vom concentra activitatea pe jucători tineri, români, crescuți de noi și pe aducerea unui număr semnificativ de sportivi la echipa națională. În acest sens, prin măsurile întreprinse la nivelul clubului am început un proces de identificare a unor jucători, pe diferite grupe de vârstă, care să asigure baza de selecție pentru viitor a noilor componenți în echipa de seniori a clubului.  

– Această decizie nu a fost influențată de situația financiară, clubul beneficiind de o finanțare corespunzătoare pentru toate secțiile CSA Steaua București."

Iată și ce a declarat președintele și comandantul clubului militar, colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu: "Referitor la echipa de volei, este strategia de reorganizare a clubului, nu sunt motive financiare. Vrem să creştem echipa cu jucători români, să contribuim şi la echipa naţională. Şi din acest motiv, şi din cauza faptului că jucători străini au creat anumite probleme, respectiv lipsa de performanţă, adică au avut buget, tot ce le trebuie, şi au obţinut locul 6. Atunci am decis să o reorganizăm, şi nu numai secţia de volei, ci şi alte câteva secţii. Sunt o parte din anumite secţii care nu au avut activitate sportivă, precum yachting, care nu a avut activitate sportivă. Şi încetăm activitatea de facto. Plus alte secţii care nu au reprezentare olimpică. Încercăm să ne concentrăm asupra disciplinelor olimpice şi a celor pe echipe. Secţiile nu dispar, nu au cum să dispară, dar sunt unele care nu au avut activitate. Secţia de volei este una de suflet pentru noi, anul viitor are obiectiv promovarea, cu buget corespunzător, dar am vrut să facem o aşezare şi să ne bazăm exclusiv pe jucători români şi să avem o contribuţie mai importantă la echipa naţională. Proiectul este destul de ambiţios şi nu este legat de bani. Este legat doar de a asigura o ascensiune corespunzătoare şi o susţinere în Divizia A din punctul de vedere al jucătorilor români care vin din urmă."

Să mai precizăm și faptul că, în urmă cu mai puțin de doi ani, președintele de atunci al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, Cristian Petrea, anunța un proiect pe trei ani al echipei de volei masculin, obiectivul fiind ca, la sfârșitul acestei perioade, în 2020, steliștii să devină campioni naționali și să participe în Liga Campionilor!

http://www.voleiromania.ro/stiri/planuri-indraznete-pentru-echipa-de-volei-masculin-steaua-bucuresti-2931.html

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare