Naționala de volei masculin a României s-a reunit la Craiova
Naționala de volei masculin a României s-a reunit la Craiova

Tricolorii pregătesc participarea în preliminariile CM 2018

Naționala de volei masculin a României s-a reunit joi 4 mai 2017, la Craiova, și a început pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial de seniori, al cărui turneu final din perioada 10-30 septembrie 2018 va fi organizat în comun de Italia și Bulgaria. Tragerea la sorți a repartizat echipa României în Grupa D a turului 2 preliminar, alături de Rusia, Estonia, Ungaria, Muntenegru și Kosovo, meciurile fiind programate între 24 și 28 mai 2017 în capitala Estoniei, Tallinn. 

Prima clasată în cele șase grupe ale turului secund se va califica la turneul final, iar a doua clasată din fiecare grupă va evolua și în turul 3 preliminar (11-16 iulie 2017), care mai oferă un loc la turneul final. 

Trebuie precizat că tricolorii vor fi cantonați în Bănie până pe 16 august 2017, pentru că majoritatea dintre ei va lua parte și la Jocurile Universitare Mondiale, programate în perioada 17-30 august 2017, în Taiwan.

Programul României la Tallinn:

24 mai: Estonia - ROMÂNIA, ora 18.00

25 mai: Rusia - ROMÂNIA, ora 15.00

26 mai: ROMÂNIA - Kosovo, ora 15.00

27 mai: Muntenegru - ROMÂNIA, ora 15.00

28 mai: ROMÂNIA - Ungaria, ora 15.00

Antrenorii Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie au chemat la Craiova următorii 18 jucători, dintre care 14 vor face deplasarea la Tallinn:

coordonatori - 10. Cristian Bartha (SCM U. Craiova), 3. Claudiu Dumitru (CSM București), 18. Andrei Georgescu (SCM U. Craiova)

universali - 5. Gabriel Bontea (CSM București), 14. Gabriel Cherbeleață (Știința Explorări Baia Mare), 11. Laurențiu Lică (SCM U. Craiova), 1. Ciprian Matei (Steaua București)

centri - 8. Mihai Gheorghiță (Steaua București), 2. Nicolae Ghionea (Steaua București), 4. Răzvan Olteanu (SCM U. Craiova), 19. Andrei Spînu (Arcada Galați)

extreme - 16. Adrian Aciobăniței (United Volleys Rheinmain, Germania), 12. Marian Bala (SCM U. Craiova), 7. Bogdan Ene (SCM U. Craiova), 9. Șerban Pașcan (Arcada Galați), 15. Silviu Suson (SCM U. Craiova)

libero - 17. Vlad Kantor (Unirea Dej), 6. Mihai Mărieș (SCM U. Craiova)

Au mai fost nominalizați în lotul lărgit coordonatorul Alexandru Muscină (Steaua București, numărul 21), centrul Codrin Mocanu (Unirea Dej, numărul 20) și extremele Andrei Mihalescu (Unirea Dej, numărul 13) și Bogdan Nan (Banatul Caransebeș, numărul 22). După cum se vede, față de preliminariile de anul trecut, din lot lipsesc voleibaliști experimentați și importanți pentru naționala României, cum ar fi Adrian Gontariu, Andrei Laza, Răzvan Mihalcea, Bogdan Olteanu sau Adrian Feher. Interesant este că de la campioana en-titre a României, ACS Volei Muncipal Zalău, nu a fost convocat niciun jucător!!!

"Este foarte dificil să ajungi la un Campionat Mondial, mai ales că România nu s-a mai calificat de peste 20 de ani. Facem parte dintr-o grupă foarte grea, pentru că suntem la un nivel scăzut la nivel de națională la acest sport. Întâlnim Rusia, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Estonia, care este o mai veche cunoștință a noastră, plus Ungaria și Muntenegru, care sunt cam la același nivel cu echipa noastră. Ne vom lupta pentru locul 2 în grupa de calificare și pentru șansa de a merge la următorul turneu de calificare", a declarat căpitanul naționalei, Laurențiu Lică (FOTO).

Tricolorii au susținut deja două partide amicale la Craiova, pe 11 și 12 mai, cu naționala Austriei, încheiate cu rezultatele de 3:2 (25:20, 17:25, 20:25, 25:21, 19:17) și 4:0 (25:14, 25:14, 25:23, 25:22) în favoarea oaspeților. Echipa de start în primul joc a fost: Bartha - Lică, Ghionea, Spînu, Aciobăniței, Bala, Mărieș-libero (au mai jucat: Cherbeleață, Matei, Kantor-libero). În al doilea meci au fost utilizați și ceilalți jucători din lotul prezent la Craiova. 

Iată componența grupelor de calificare la CM 2018:

Grupa A: Franța, Germania, Turcia, Ucraina, Azerbaidjan, Islanda

Grupa B: Olanda, Slovacia, Grecia, Austria, Luxemburg, Moldova

Grupa C: Slovenia, Belgia, Portugalia, Letonia, Israel, Georgia

Grupa D: Estonia, Rusia, Muntenegru, ROMÂNIA, Ungaria, Kosovo

Grupa E: Croația, Serbia, Belarus, Danemarca, Elveția, Norvegia

Grupa F: Cehia, Finlanda, Spania, Suedia, Cipru, Irlanda de Nord

Prima echipă din fiecare grupă este organizatoarea turneului preliminar. Sunt calificate direct la turneul final Polonia (deținătoarea titlului mondial), Italia și Bulgaria (gazdele turneului final). Europa va mai fi reprezentată la turneul final de alte șapte formații. 

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare