Participare românească în Cupele Europene redusă cu 20%

Voleiul românesc a ocupat doar 8 din totalul de 10 locuri alocate de CEV

Cu toate că CEV a alocat pentru România 10 locuri în viitoarea ediÈ›ie a Cupelor Europene inter-cluburi (5 la masculin È™i 5 la feminin), voleiul românesc nu a găsit decât 8 echipe dornice să se înscrie în ediÈ›ia 2023-2024! Cea mai mare dezamăgire o reprezintă decizia de renunÈ›are a clubului Rapid BucureÈ™ti, care calificase ambele echipe în Cupa Challenge. Tot la feminin au renunÈ›at la participarea europeană vicecampioana CSM TîrgoviÈ™te, calificată pentru Cupa CEV, È™i Dinamo BucureÈ™ti, calificată pentru Cupa Challenge.

Campioana CSM Volei Alba Blaj va participa în preliminariile Liga Campionilor, în timp ce a treia clasată, CSM Lugoj, calificată pentru Cupa CEV, a preferat să se înscrie în Cupa Challenge, competiÈ›ie în care la ediÈ›ia trecută a jucat finala. Vor mai juca în Cupa Challenge CSO Voluntari È™i CSM BucureÈ™ti, ocupantele locurilor 6 È™i 7 în campionatul trecut.

Nici la masculin nu am găsit mai mult de patru echipe dornice să evolueze în conmpetiÈ›iile continentale. Campioana CSM Arcada GalaÈ›i va participa în preliminariile Ligii Campionilor, iar SCM U. Craiova, câÈ™tigătoarea Cupei României, va juca în Cupa CEV. Vicecampioana Steaua BucureÈ™ti, calificată pentru Cupa CEV, va participa alături de Dinamo BucureÈ™ti în Cupa Challenge.

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare