Performanță deosebită pentru voleiul românesc
Performanță deosebită pentru voleiul românesc

Junioarele au ocupat locul 6 la Campionatul Mondial din Egipt

Selecționata României s-a clasat pe locul 6 la Campionatul Mondial de volei feminin Under-18 din Egipt, după ce a fost învinsă de Japonia cu scorul de 3:0 (25:23, 25:23, 25:15), sâmbătă, la Ismailia, în meciul pentru pozițiile 5-6. Cea mai bună jucătoare a echipei noastre a fost Alexia Căruțașu, cu 17 puncte, în timp ce Denisa Ionescu a realizat 8 puncte. Tricolorele, care vara aceasta au ocupat locul al doilea la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, s-au înclinat după o oră și 11 minute.

Brazilia a ocupat locul al treilea, după 3:1 cu China în finala mică, iar lupta pentru aur a revenit echipei Statelor Unite, după 3:2 în fața Italiei.

Formația pregătită de Marius Macarie a învins Turcia în optimi de finală, scor 3:0, apoi a cedat în sferturi partida contra Chinei, tot la zero. În turneul locurilor 5-8 a urmat un succes cu 3:0 în fața peruancelor, apoi eșecul din meciul de clasament cu niponele.

În faza grupelor, România a trecut cu 3:0 de Argentina și cu 3:1 de Belarus, dar a pierdut cu Rusia (2:3) și cu Thailanda (1:3). A terminat pe locul 2 în Grupa C și a întâlnit Turcia în optimi.

România a participat ultima dată la un Campionat Mondial la acest nivel de vârstă în 1993. Calificarea la ediția din 2019 a fost obținută datorită clasării pe locul 5 la Campionatul European Under-17, de anul trecut.

Lotul deplasat în Egipt de antrenorii Marius Macarie și Adrian Popescu:

coordonatoare - Iarina-Luana Axinte, Andreea-Cristina Murar

universal - Alexia Căruțașu

centri - Adriana-Valentina Alexandru, Francesca Alupei, Denisa-Ștefania Cheluță, Denisa-Ioana Ionescu

extreme - Patricia-Carina Bărbulescu, Mara Dumitrescu, Florina Murariu, Georgiana-Florentina Popa

libero - Andra-Elena Cojocaru

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare