Remat Zalău înaintea sezonului 2011-2012 al Diviziei A1 la volei
Remat Zalău înaintea sezonului 2011-2012 al Diviziei A1 la volei

Lot de Liga Campionilor pentru Remat

Până la debutul campionatului 2011-2012 au mai rămas câteva zile, astfel că toate formaţiile din Divizia A1 la volei masculin se află în plină perioadă de pregătire. Site-ul www.voleiromania.ro va încerca pe parcursul zilelor următoare să vă prezinte loturile cu care echipele noastre vor aborda noul sezon şi ultimele informaţii din voleiul românesc.

Campioana din ultimii doi ani a încercat să-şi alcătuiască un lot mai puternic decât în sezonul trecut, pentru a realiza tripla în Divizia A1, dar şi pentru o participare mai fructuoasă în Liga Campionilor. Remat a transferat două extreme care au mai jucat în Champions League, un centru brazilian şi un coordonator slovac, dar şi pe unul dintre jucătorii care se anunţă drept titular la naţională în următorii 10 ani, Răzvan Mihalcea. Să nu uităm de antrenorul polonez Mariusz Sordyl, format într-o şcoală renumită pe plan mondial.

Remat are şi jucători indisponibili: Laza şi-a reluat antrenamentele de curând, aflându-se încă în recuperare după accidentarea din primăvară. Cu formaţia sălăjeană s-a pregătit în această vară şi modoveanul Dumitru Ţucov (universal), la care s-a renunţat după ce Paşcan şi-a revenit după accidentare.

Iată situaţia lotului sălăjenilor:

Au rămas din sezonul trecut: Andrei Stoian (coordonator), Peter Nagy şi Şerban Paşcan (universali), Andrei Laza şi Gyoko Josifov (centri), Mihai Mărieş şi Mihai Ciupe (extreme), Adrian Feher (libero).

Au plecat: Christopher Seiffert (coordonator), Radu Predescu (coordonator, Dinamo Bucureşti), Vasile Afloarei (centru, VCM LPS Piatra Neamţ), Andras Geiger (extremă), Szabolcs Nemeth (extremă, Sidigas Atripalda, Italia, Serie A2), Dan Borota (extremă, Ştiinţa Explorări Baia Mare).

Au venit:
Răzvan-Florentin Mihalcea - născut pe 25.02.1988, are 2,06 m înălţime, joacă pe postul de centru, vine de la VCM LPS Piatra Neamţ
Leonardo Ribeiro Nascimento dos Santos "Leo Negao" (Brazilia) - 22.12.1979, 1,96 m, extremă, Generali Unterhaching (Germania)
Michal Sladecek (Slovacia) - 12.02.1980, 1,81 m, coordonator, VK Jihostroj Ceske Budejovice (Cehia)
Zoltan Mozer (Ungaria) - 12.11.1982, 1,91 m, extremă, Hypo Tirol Innsbruck (Austria)
Joao Carlos Massinatori Dias "Joao Dias" (Brazilia) - 05.09.1980, 2,01 m, centru, Sao Caetano (Brazilia)

Echipa va fi antrenată de polonezul Mariusz Sordyl (în sezonul trecut la AZS Olsztyn şi la naţionala de juniori a Poloniei), care l-a înlocuit pe germanul Michael Merten, şi de Ovidiu Macarie (rămas).

În Liga Campionilor la volei masculin, Remat a nimerit într-o grupă ceva mai accesibilă decât anul trecut. Adversarele sunt Zenit Kazan, campioana en-titre a Rusiei şi finalista din sezonul trecut a Ligii Campionilor, Euphony Asse-Lennik, vicecampioana Belgiei, şi VfB Friedrichshafen, campioana Germaniei, cu care zălăuanii s-au întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor.

Remat Zalău va debuta în deplasare, cu Lennik (19 octombrie), celelalte meciuri fiind programate pe 26 octombrie (acasă, cu Zenit), 14 decembrie (la Friedrichshafen), 21 decembrie (acasă, cu Friedrichshafen), 11 ianuarie 2012 (la Kazan) şi 18 ianuarie (acasă, cu Lennik).

Citeşte AICI despre lotul echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare

Citeşte AICI despre lotul echipei Dinamo Bucureşti

Citeşte AICI despre lotul echipei CVM Tomis Constanţa

Pareri
muniz (28/09/11 12/22/08)
Obiectiv vorbind, Remat are prima sansa la castigarea campionatului si in acest an. A adus jucatori cu experienta in Europa care nu vor avea nevoie de perioada de acomodare de care venezuelenii constantei au atata nevoie. As pune un minus in randul secunzilor unde lipseste cel de-al treilea jucator care ar putea face diferenta in cazul unei accidentari si/sau forme mai proaste a titularilor. Dupa parerea mea trebuia pastrat Borota care si-a facut mereu datoria cand a fost nevoie de el. Preconizez o reintoarcere a lui Ciortea care inca nu si-a gasit echipa. Pe pozitia de fals Nagy este de departe cel mai bun in Romania si are o dublura pe masura Pascan pe care il vad rezerva lui Gontariu la nationala daca este ferit de accidentarile la spate. Pe centru vad un punct fix Mihalcea care va exploda anul acesta daca face pasul spre marea performanta si Dias sau Josifov (daca mai scapa de 10kg). Am semne de intrebare in privinta ridicatorului in ceea ce priveste inaltimea lui dat fiind faptul ca slabeste puterea la blocaj. In Liga pronostichez cel putin 2 victorii pentru Remat in aceasta campanie si implicit locul 3 ce duce in play-offul cupei CEV. Cel mai bun transfer il vad in aducerea profesionistului Sordyl la echipa care va aduce mai multa stabilitate echipei (salarii,organizare,profesionalism).
G (28/09/11 13/24/48)
Buna echipa dar ce victorii vor face in CL?Contra cui?Sper sa treaca pragul moral de trei luni de stat la Zalau...Cu privire la Constanta, acelasi tip de recrutare ca in fiecare an.Banuiesc ca aceleasi persoane se ocupa.Si au acelasi prag...
muniz (28/09/11 14/07/09)
Lennik este o echipa de nivelul Rematului, iar Friedrischfen nu mai e o forta in voleiul european. Despre rusi nu comentez nimic caci sunt cu ani lumina in fata...
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare