Special pentru iubitorii voleiului!
Special pentru iubitorii voleiului!

Pariuri pe volei - Ce trebuie să știi neapărat
 
Voleiul reprezintă un "sport de nișă" atunci când vine vorba despre pariuri. Statutul său este explicabil prin faptul că nu are prea mulți fani în general printre iubitorii de sport. Poate că nici tu nu ai jucat vreodată pe vreun meci de volei, dar te sfătuiesc să citești acest articol și să încerci măcar un pariu.
Principalul avantaj al pariurilor pe sporturi mai puțin populare este că nu există acea "cădere liberă" a cotei pentru victoria favoritei, întrucât nu se mizează un volum mare de bani într-un timp scurt. În plus, în volei sunt mai puține surprize mari decât în alte sporturi. Marele dezavantaj este că presa sportivă nu furnizează multe informații despre echipe. Totuși, informațiile se găsesc pe diferite site-uri, pe care le vei descoperi cu timpul.

Reguli de bază în volei
 
Regulile de bază ale voleiului ar fi următoarele:
1. Orice meci se termină cu victoria uneia dintre echipe, nu se poate încheia la egalitate.
2. Un meci poate dura maximum 5 seturi: câștigă echipa care ajunge prima la trei seturi câștigate. Așadar, scorul poate fi 3:0, 3:1 sau 3:2.
3. Câștigă setul echipa care ajunge prima la 25 de puncte. În cazul în care scorul devine 24:24, setul este câștigat de echipa care ia avans de două puncte: 26:24, 27:25, 28:26 ș.a.m.d (este un sistem asemănător tie-break-ului din tenis). De reținut este și faptul că al cincilea set, dacă se ajunge la 2:2, se termină la punctul 15, nu la 25, și că se păstrează condiția diferenței de două puncte.
Pentru a paria corect pe un meci, specialiștii ne recomandă să ținem cont în special de doi factori: forma și motivația echipelor. Este de preferat ca pariurile să fie plasate cu cât mai puține minute înaintea startului evenimentului, pentru a avea cât mai multe informații de context (atmosferă în cadrul echipelor, public, absențe din cele două loturi).

Principalele tipuri de pariuri

 
Tipurile de pariuri din volei care sunt cele mai populare se împart în două clase: cele pre-meci și cele live. Pre-meci se mizează de obicei pe:
•    Câștigător meci (1 sau 2) - se pariază pe echipa care va ajunge prima la 3 seturi câștigate.
•    Număr exact de seturi în meci - se pariază pe numărul exact de seturi din meci. Sunt trei opțiuni: 3, 4 sau 5. De exemplu, pentru o întâlnire dezechilibrată cel mai indicat pariu este "3".
•    Număr total de seturi în meci (peste / sub) - în funcție de echipele care se întâlnesc, agenția de pariuri stabilește o linie, care poate fi "peste/sub 3,5" seturi sau "peste/sub 4,5 seturi".
•    Scor exact (seturi) - nu pot exista decât 6 opțiuni: 3:0, 3:1, 3:2, 0:3, 1:3, 2:3.
•    Total puncte par / impar - se pariază pe număr par sau impar de puncte în tot meciul. De asemenea, se poate paria pe număr total de puncte într-un anumit set.
•    Câștigător set 1 - se pariază pe echipa care ajunge prima la 25 de puncte în primul set sau îl câștigă la "tie-break".
•    Handicap puncte set 1 - la câte puncte diferență va câștiga o echipă setul. Dacă marginea este "-2,5", echipa respectivă trebuie să câștige setul la minim 3 puncte diferență (25:22, 25:21, 25:20 etc.). Se poate paria pe handicap puncte în tot meciul. Se face suma diferenței de puncte din fiecare set.
 
Casele de pariuri de top oferă și pariuri live pe meciurile de volei. Cele mai populare pariuri pe evenimente în desfășurare sunt următoarele:
•    Care echipă ajunge prima la un anumit număr de puncte într-un set.
•    Total puncte (peste / sub) într-un set (cotele variază rapid, deci pariul trebuie plasat repede).
•    Care echipă câștigă un anumit set.
•    Care echipă își adjudecă un anumit punct dintr-un anumit set.
•    La câte puncte diferență va câștiga o echipă setul (sub 3 puncte, 2-4 puncte, peste 5 puncte).
Regulile de bază pentru pariurile pe volei sunt aceleași ca și cele pentru pariurile pe meciuri de fotbal: nu paria niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi, respectă managementul banilor, analizează cu lux de amănunte fiecare meci, joacă la agențiile de pariuri sportive online care oferă cele mai mari cote.

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare