Start în Divizia A1 la volei masculin, ediția 2017-2018

5-6 echipe vor titlul în campionatul masculin de volei

Divizia A1 la volei masculin, ediția 2017-2018, va debuta sâmbătă 7 octombrie 2017. Este al doilea campionat consecutiv de când în voleiul românesc s-a dat "liber la străini", însă federația impune ca în acest sezon fiecare echipă să înscrie pe foaia de arbitraj un jucător tânăr, sub 23 de ani. "Echipele au obligația ca pe foaia de arbitraj să aibă un jucător sub 23 de ani (născut 01.09.1994 și mai tânăr)", scrie în regulamentul publicat de Federația Română de Volei pe site-ul propriu, fără a se preciza dacă acesta trebuie să fie român sau nu, dacă trebuie utilizat sau nu în timpul partidei și care ar fi pedeapsa pentru încălcarea acestei noi reguli!!!

Sistemul de desfășurare al Diviziei A1 a rămas la fel ca în sezonul trecut, fără play-off și play-out. Astfel, la masculin, după disputarea celor 22 de partide din sezonul regulat, ocupantele locurilor 1-6 vor mai juca un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a decide campioana României și echipele calificate în Cupele Europene. La rândul lor, ocupantele locurilor 7-12 vor juca și ele un mini-campionat de 10 etape, tur-retur, pentru a stabili cele două echipe retrogradate în Divizia A2. Cele 12 formații își vor păstra punctajul acumulat în sezonul regulat. Astfel, fiecare echipă va disputa câte 32 de meciuri în campionat.

Federația Română de Volei păstrează și în acest campionat, la meciurile din Divizia A1, foaia electronică de joc, folosită până acum în Cupele Europene, în paralel cu foaia obișnuită, pe hârtie. În plus, de acum cluburile din Divizia A1 sunt obligate să aibă statistician și să trimită la FR Volei, pentru a fi publicată pe site, statistica fiecărei partide oficiale!

Campionatul băieților se anunță la fel de echilibrat și de atractiv ca în sezonul precedent, când titlul s-a decis în ultima etapă. Campioana Municipal Zalău a pierdut patru titulari, iar cei care urmează să-i înlocuiască nu par a fi de valoarea lui Gontariu sau Valkiers. Craiova are un lot remaniat din temelii și rămâne de văzut cât de repede va reuși Dănuț Pascu, selecționerul echipei naționale de seniori a României, să pună pe picioare o formație redutabilă. 

Arcada Galați și Tricolorul LMV Ploiești au făcut campanii de transferări excepționale și se anunță drept principalele candidate la titlu. Steaua nu pare a fi pierdut jucători importanți și continuă proiectul pe trei ani de consolidare a unei echipe care să devină campioană în 2020. Dinamo abia a revenit după un sezon în liga a doua și are acum un lot redutabil, cu care vrea să atace calificarea în Cupele Europene. 

O altă nou promovată, CSȘ 2 CNE Baia Mare, debutează în primul eșalon cu un lot în care există un melanj între experiența noilor veniți și valoarea unor tineri din lotul cu care a jucat în A2. CSM București și Unirea Dej au și ele loturi de mijlocul clasamentului, nu și echipa-fanion a voleiului maramureșean, Știința Explorări Baia Mare, care traversează o perioadă cu probleme financiare și pare mai slabă decât anul trecut. În fine, echipele din Cluj și Timișoara par condamnate să lupte pentru evitarea retrogradării, pentru că nu au avut bani să-și întărească prea mult loturile. 

Programul primei etape din Divizia A1 la volei masculin (rundă programată de FR Volei pentru data de 7 octombrie 2017):

Sâmbătă 7 octombrie 2017

ora 12.00: Universitatea Cluj - CSU Universitatea de Vest Timișoara

ora 16.00: Steaua București - Tricolorul LMV Ploiești - se joacă în Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazu" - meci televizat în direct de postul Digi Sport 4

ora 17.00: SCM U. Craiova - CSȘ 2 CNE Baia Mare

ora 18.00: Unirea Dej - Dinamo București 

ora 18.30: Arcada Galați - CSM București

Luni 9 octombrie 2017

ora 17.00: ACS Volei Municipal Zalău - Știința Explorări Baia Mare - meci televizat în direct de postul Digi Sport 2

CLICK AICI pentru detalii despre transferurile din voleiul masculin românesc

Pareri
volei live (07/10/17 16/34/40)
Multumim digisport pentru transmisia inexistenta a meciului Steaua Bucuresti-Tricolorul Ploiesti !!!
frfv (07/10/17 16/42/32)
Multumim MTS, FRVolei si DIGI SPORT pentru frumoasa transmisie care este sublima dar lipseste cu desavarsire. Oare CNA nu are nimic impotriva sau din contra incurajeaza " sa mintim poporul cu televizorul" ?????
pilu (07/10/17 17/28/02)
Uitati-va pe Look TV !
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare