Start în Liga Europeană la volei feminin, ediția 2016
Start în Liga Europeană la volei feminin, ediția 2016

România va juca de vineri până duminică în turneul din Ungaria

La sfârșitul acestei săptămâni debutează ediția 2016 a Ligii Europene la volei feminin, competiție în care naționala României va evolua în Grupa C, alături de Ungaria (deținătoarea trofeului), Grecia și Slovenia. Selecționata României nu s-a înscris în anii 2014 și 2015, după cinci participări consecutive, încununate în 2013 de prima calificare în Final Four (locul 4, la Varna), și revine anul acesta, când va avea loc ediția a 8-a. Precedentele ediții au fost câștigate de Serbia (2009-2011), Cehia (2012), Germania (2013), Turcia (2014) și Ungaria (2015).

Iată componența celorlalte două grupe din Liga Europeană feminină:

Grupa A: Polonia, Belarus, Slovacia, Albania

Grupa B: Azerbaidjan, Franța, Spania, Muntenegru

Formatul competiției prevede meciuri sub formă de turnee, programate în perioadele 3-5 iunie 2016 (în Polonia, Muntenegru și Ungaria), 9-12 iunie 2016 (Franța, Grecia) și 17-19 iunie 2016 (Albania). Turneele la care vor participa tricolorele noastre vor fi organizate la Nyíregyháza și Megalopolis. 

Stabilirea învingătoarei din Liga Europeană nu se va mai face după Final Four, conform tradiției, pentru că nu a existat nicio federație dornică să organizeze un turneu final de patru echipe (și să achite către CEV 25.000 de euro...). Astfel, prima clasată din cele trei grupe plus ocupanta poziției secunde cu cea mai bună linie de clasament vor obține calificarea în semifinale, apoi în finală, care sunt programate tur-retur pe 23 și 26 iunie, respectiv pe 30 iunie și 3 iulie. 

Obiectivul participantelor este calificarea pentru FIVB World Grand Prix 2017, rezervată câștigătoarei competiției (cu condiția ca federația din respectiva țară să îndeplinească toate cerințele de participare cerute de FIVB). Practic, învingătoarea din Liga Europeană 2016 va înlocui anul viitor echipa europeană cu cea mai slabă clasare în FIVB World Grand Prix 2016! Obiectivul tricolorelor este calificarea în semifinale. 

Pentru turneul din Ungaria, antrenorii Bogdan Paul și Rareș Puni au reținut în lot următoarele 12 jucătoare: 

coordonatoare - Florentina Chirilov (CSU Galați), Diana Tătaru (CSM București)

universali - Ioana Baciu (Știința Bacău), Roxana Bacșiș (CSM București)

centri - Liana Badea (Dinamo București), Ionela Canea (CSM Lugoj), Georgiana Faleș (CSM București)

extreme - Ana-Maria Berdilă (CS Volei Alba-Blaj), Cristina Cazacu (Știința Bacău), Elena Lăpușneanu (Dinamo București), Denisa Rogojinaru (Știința Bacău)

libero - Mihaela Albu (Știința Bacău)

Au mai fost nominalizate în lotul lărgit coordonatoarele Diana Calotă (CSM Tîrgoviște), Alice Kapelovies (Dinamo București) și Sabina Moisa (Știința Bacău), universalii Ramona Breban (SCM U. Craiova), Daiana Mureşan (Budowlani Łódź, Polonia) și Sonia Teianu (CSU Medicina Tîrgu Mureș), centrii Roxana Iancu (CSU Medicina Tîrgu Mureș), Nneka Onyejekwe (Dresdner SC, Germania) și Alexandra Sobo (CSM Tîrgoviște), extremele Ioana Nemțanu (CS Volei Alba-Blaj) și Adina Salaoru (CS Volei Alba-Blaj), jucătoarele libero Monica Foca (SCM U. Craiova), Andreea Ispas (CSU Medicina Tîrgu Mureș) și Mihaela Ozun (CSM București). 

Federația Română de Volei a avut la dispoziție două extra-licențe, iar celor 24 de jucătoare selecționate inițial li s-au alăturat doi centri, Iancu și Canea, pentru că postul acesta a avut cele mai multe voleibaliste indisponibile din cauza accidentărilor. Badea și Faleș au avut și ele probleme medicale, nu sunt complet refăcute, însă vor face deplasarea în Ungaria. 

Calotă, Moisa, Mureşan, Iancu, Nneka, Sobo, Nemţanu și Salaoru au declinat convocarea din motive medicale, iar la Teianu, Foca și Ozun nu s-a apelat. Ispas și Kapelovies rămân în vederile antrenorilor pentru a fi chemate, eventual, la turneul din Grecia, în timp ce Breban se mărită chiar în acest week-end!

Nepoata Cristinei Pîrv ar putea evolua pentru naționala României!

Cu echipa națională a României s-a pregătit la Izvorani și italianca Ariana Pîrv (FOTO), voleibalistă care deține și cetățenia română. Ariana a împlinit 20 de ani pe 24 mai și este nepoata celebrei Cristina Pîrv, una dintre cele mai valoroase voleibaliste române din istorie. Are 1,82 m și joacă pe postul de extremă. A evoluat numai în Italia, în Serie B1 (la Chieri '76 și Delta Informatica Trentino) și Serie A2 (la Delta Informatica Trentino, Volley Soverato și Beng Rovigo). Ea are naționalitate sportivă italiană și este nevoie de multe aprobări pentru a putea fi utilizată la naționala României... Oricum, situația ei era clară de când a venit în România, deoarece nu mai era disponibilă nicio licență liberă. Ariana Pîrv ar putea deveni disponibilă pentru preliminariile Campionatului European, din toamnă. 

Să mai spunem că Ariana este iubita unui voleibalist italian, Simone Giannelli, în vârstă de 20 de ani, care evoluează pe postul de coordonator la Trentino Volley. 

Programul meciurilor din primul turneu al Grupei C (se joacă la Nyíregyháza, Ungaria):

vineri 3 iunie 2016

ora 17.00: România - Grecia

ora 19.30: Ungaria - Slovenia

sâmbătă 4 iunie 2016

ora 17.00: România - Slovenia

ora 19.30: Ungaria - Grecia

duminică 5 iunie 2016

ora 18.30: Slovenia - Grecia

ora 21.00: România - Ungaria

Programul meciurilor din al doilea turneu al Grupei C (se joacă la Megalopolis, Grecia):

joi 9 iunie 2016

ora 17.30: Ungaria - Slovenia

ora 20.30: România - Grecia

vineri 10 iunie 2016

ora 17.30: România - Ungaria

ora 20.30: Slovenia - Grecia

sâmbătă 11 iunie 2016

ora 18.00: România - Slovenia

ora 21.00: Ungaria - Grecia

Pareri
Ilie (03/06/16 18/36/31)
Filicitari Gigi....! Romania a depasit Grecia(echipa de junior) cu 0-3... un set peste 20 de puncta..! mare rezultat.. ne putem mandrii la cosr si mts .. sa avem un buget mai mare.. si pentru visan salariu de merit!!! Cu noile schimbari "revolutionare" peste trei ani jucam cu Andora si Insulele Feroe....altii nu ne mai cheama ... frv = grup mafiot organizat cu visa/penal in frunte!!!
volleyball (04/06/16 08/58/27)
Iliuta draga, esti in eroare. Am pietdut cu Grecia.
@volleyball (04/06/16 15/04/57)
Aaa, multumesc...oricum visan e un incompetent si un impostor... Demisia...si controale pe fundatia Milenium, pe sursele de venituri.. pe ap. din Bulgaria, pe Cass neplatit ani de zile...s.a.
Ilie (04/06/16 18/28/50)
Felicitari Gigi; ai mai bifat o victorie: 0-3 Maret conducator, mareata ostire(cei 99 de lingai care l-au votat...) Intr-un sistem daca bagi 0 (visan) zero scoti... DEMISIA IMPOSTORULE...! VREI SALARIU DE MERIT..NU? DIN BANII CONTRIBUABILILOR...dar mai ai o sansa : amrendeazale pe fetele care au jucat.. asa mai faci venituri la frv= grup mafiot organizat.
Ionel (05/06/16 14/43/27)
Este posibil ca aceste două persoane, trimise în Ungaria pe bani publici, că FR Volei este susținută de MTS, să nu fie capabile să observe că în cel puțin trei locuri de pe site-ul CEV, și la statisticile meciurilor, și la interviuri, și în lotul echipei, este trecut ca antrenor Florin Grapă, nu Bogdan Paul? Oare și-au atins nivelul maxim de incompetență sau mai au pînă acolo? Este vorba despre Horia Cardoș de la Timișoara, team-manager al echipei naționale, despre care CEV precizează că trebuie OBLIGATORIU să cunoască limba engleză, și despre Narcis Șelaru, "celebrul" jurnalist TVR care comentează volei la Digi Sport. Ultimul este responsabilul cu presa al echipei naționale feminine!!!
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare