Vara abandonurilor în voleiul feminin românesc!

SCM Pitești, VC Unic LPS Piatra Neamț și ACS Penicilina Iași s-au retras din Divizia A1!!!

"Ca urmare a retragerii echipelor SCM Pitești și VC Unic Piatra Neamț din Campionatul Național div. A1 feminin și refuzul echipelor CS Rapid București și CSM Focșani de a se înscrise în div. A1, vă comunicăm că orice echipă de seniori feminin care dorește să se înscrie, o poate face numai respectând prevederile cap.38 punctul 16 din B.I. 42/2016. Echipele care doresc să se înscrie o pot face până pe data de 22.06.2017 ora 14.00."

Acesta este comunicatul apărut marți 20 iunie 2017 pe site-ul Federației Române de Volei (n.r. - am păstrat întocmai exprimarea și punctuația federalilor...). În aceste condiții, cum miercuri a mai abandonat competiția și ACS Penicilina Iași, poate că ar fi momentul ideal de a micșora numărul de echipe din primul eșalon, de la 12 la 10. Reamintim că și Banatul Caransebeș a anunțat că nu se înscrie în viitoarea ediție a Diviziei A1 la volei masculin, fiind înlocuită de CSU Universitatea de Vest. 

Dacă despre VC Unic LPS Piatra Neamț se știa de câteva luni că va abandona prima divizie, surprinde foarte mult faptul că s-a retras SCM Pitești. "Din păcate, s-a luat hotărârea în Consiliul de Administrație să nu mai înscriem echipa de volei în viitorul campionat. Nu mai avem ce face. Am încercat toate variantele, până în ultima clipă am sperat că putem salva echipa, dar nu mai puteam să continuăm. Este aproape imposibil să faci performanță în sport fără finanțare privată. Ne vom concentra pe ramurile de tradiție din județ, dar regretăm că nu am mai putut face nimic pentru a salva echipa de volei", a declarat Dragoș Șerban, directorul SCM Pitești. 

"Asociația Club Sportiv Penicilina anunță faptul că echipa de volei Penicilina nu se va înscrie în viitoarea ediție a Diviziei A1 feminin. În momentul de față, sportul românesc, în general, se confruntă cu o criză în ceea ce privește necesarul de jucători de valoare care să aducă performanță. În acest context, referindu-mă la voleiul ieșean, pentru a dezvolta și a duce mai departe acest sport de tradiție pentru noi, am investit în jucătoare din afara granițelor țării. Asfel, în campionatul 2016-2017, Penicilina a avut în lot 7 jucătoare străine. Nu mai considerăm oportun și nu reprezintă obiectivul nostru să cumpărăm jucători de peste tot din lume care nu sunt atașați orașului sau companiei noastre. Ne dorim să facem performanță în voleiul ieșean investind în comunitatea locală" - Ioan Nani, Director General Antibiotice.

"Conducerea clubului și-a stabilit o nouă strategie de dezvoltare orientându-și preocupările spre atragerea către acest sport a tinerei generații ieșene. Astfel, clubul își redimensionează activitatea și pregătește grupe de copii atât la categoria speranțe, cât și minivolei. Beneficiile aduse de activitatea fizică sunt numeroase. Voleiul, fiind un sport de echipă, ajută copiii la consolidarea relațiilor interumane, la autocunoaștere, la dezvoltarea atenției, concentrării și coordonării, la dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase. Deseori se pot descoperi și consolida calități de lider" - Vasile Stângă, președinte la Asociația Club Sportiv Penicilina Iași.

Pareri
Pt. FRV (21/06/17 16/15/57)
Nu-i nimic ,ramane visan cu blajul lui si cu arbitrii lui . Poate face sio echipa de arbitri si o inscrie in campionat !
boro (21/06/17 18/54/39)
Penicilina Iași a fost abandonată de oficialitățile locale și județene. SCM Pitești a investit peste puterile ei în sezonul trecut. UNIC plătește tribut datoriilor acumulate în trecut. Oare cine va mai renunța?
cristi (21/06/17 22/48/25)
ce trecut de la 12 la 10 ca mai sunt doar 9 echipe...pitesti, piatra si iasi...
laur (22/06/17 00/25/29)
Pe nicilina pentru a primi finantare de la autoritati trebuia sa depuna proiecte si cereri de finantare. Nu a facut nimeni de acolo niciodata acest lucru bazandu-se doar pe sponsorul lor traditional. Asa ca cea mai mare vina o are conducerea Penicilinei....cu Stanga in frunte au distrus echipa! Si-au batut joc si de bugetul de anul trecut. Ganditi-va ca aduci un antrenor care face naveta zi de zi (decontata bineinteles), apoi 2 jucatoare extracomunitare din Canada (numai taxele de transfer si cate 2 bilete de avion dus-intors de fiecare....faceti niste calcule)....Fara a mai pune in calcul salarii si alte cheltuieli. Peste asta s-a mai si ratat obiectivul propus. De fapt de cand e Stanga presedinte si-a ratat mereu obiectivele.
November (22/06/17 12/14/37)
@laur: ce priceput ești! Mă mir că nu te-au pus pe tine președinte! Ai măcar idee cu ce se mănâncă voleiul? Dar ceva cunoștințe despre administrare? Dacă ești așa de bun și priceput, fă-ti singur club de volei și administrează-l singur. Nu reziști jumătate de sezon. Subscriu la ce a spus colegul de mai sus, să joace FRVolei cu Blajul, Târgoviște, CSM București etc, care au distrus campionatul și nu au dat șansa tinerelor talente românești. Atât timp cât campionatul va rămâne așa, cu liber la străini și sistemul competițional de 2 lei, vor renunța multe echipe. Vor rămâne cei care primesc bani cu galeata, bani ce vin de la primării/consilii locale/ministere și care vor pleca în alte țări. Banii noștri, a românilor, care muncim zi de zi pentru ei și plătim taxe să le dea străinilor. Poate așa o să înțeleagă "preaputernicul" "Măria-Sa" "eroul" federației că e timpul să facă niște schimbări. Și să nu uităm css-urile care au votat că proștii și care de asemenea nu au nici un obiectiv, mai exact acela de a face performanță și de a scoate jucatori" Măcar Penicilina și alte câteva echipe din țară investesc in tinere talente din sponsori privați, pe când CSS-ul are bani de la Minister și nu face nimic!
cornel nimiteanu (22/06/17 17/41/29)
Sint citiva pe aici care isi dau cu parerea. Mai LAUR esti tare pe aratura .Tu ai pus umarul la ceva bun in viata asta,sau numai la critici esti bun.CE sport ai practicat ... fuga de raspundere ti se potriveste. NU vezi realitartea citus de putin .de unde jucatoare,cu ce costuri cu cita eforturi,critici de pe la ziaristi si tot asa mai departe. Felicitari ptr.November si Boro
vlad (22/06/17 20/37/59)
Imi pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie pe care am anuntat-o mai demult. FRV mai aduga insa o mare doza de nesimtire. Ma refer la invitatia de a se inscrie orice alta echipa in A1 , dar cu plata ca si cum aceasta echipa s-a rugat de federatie sa ia locul altei echipe. Carei echipe sa-i iei locul daca acestea sau retras deci nu mai sunt in liga I. NU credeti tovarasi de la FRVraiste ca aveti prea multa neobrazare. Cersitul nu este o calitate din cate stiu eu . Poate ma insel.
vlad (22/06/17 20/40/44)
Imi pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie pe care am anuntat-o mai demult. FRV mai aduga insa o mare doza de nesimtire. Ma refer la invitatia de a se inscrie orice alta echipa in A1 , dar cu plata ca si cum aceasta echipa s-a rugat de federatie sa ia locul altei echipe. Carei echipe sa-i iei locul daca acestea sau retras deci nu mai sunt in liga I. NU credeti tovarasi de la FRVraiste ca aveti prea multa neobrazare. Cersitul nu este o calitate din cate stiu eu . Apropo suma solicitata este de 5000 de Euro fata de 1000 cat e normal Poate ma insel.
Pt. FRV (28/06/17 11/34/26)
Sa ne explice cei din conducerea federatiei cum este posibil ca arbitrii sa fie si un fel de antrenori? Pri sunt una ori sunt alta. Exemplu clar: Covaci de la Oradea, Vasile Razvan din Bucuresti si gasu ala mare chel de la Zalau pe care il strigau astia la Timisoara saptamana trecuta Sica.
onut (30/06/17 07/26/57)
Ala gras Marius Lazar lucra , i-a bani de la pruncii cu care sa da antrenor si + din arbitraj . Ar trabui varificat .
Involutia in volei are un nume= gheorghe visan (30/06/17 09/20/40)
Inca un rezultat maret sub conducerea inteleapta a lui gheorghe visan: locul 5 la Balcaniada...!!! Felicitari visane si la mai mare.... Demisia Incompetentule, demisia !!!!
evolutia in volei (30/06/17 11/23/23)
Involuţia în volei e dată de lipsa de activitate şi de competenţă de la cluburile sportive şcolare....acolo e baza. E comod numele Vişan să dai în el dar, că pe la majoritatea CSS-urilor nu se mai face nimic datorita lipsei de bani, a salariilor de mizerie, a infrastructurii rămase din comunism şi nu în ultimul rând datorită faptului că nimănui aproape nu-i mai place munca....copiii nu au vreo vină dar cei din spatele lor nu văd decât banii, bineinţeles fără muncă sau performantă.... Astea sunt probleme ale sportului în general... restul doar injurături....Mai este unu'prin Iaşi care le ştie pe toate şi-i înjură pe toţi...dar el dă în gropi sau râpă ?
vlad (30/06/17 12/06/10)
Salariile din CSS-uri nu-s chiar de mizerie in comparatie cu alte domenii. Programul este de cateva ore pe saptamana. Raportat la munca salariul este enorm. SE deconteaza mult peste chletuielile efective. Cunosc si exceptii de antrenori, pentru care am toata stima, dar sunt atat de putini incat te si intrebi daca acestia sunt normali sau cei care trag mata de coada. Unii se inscriu mai ales la minivolei, care intre noi fie spus nu ar trebui sa fie in calendarul FRV ci in cel scolar, doar sa-si justifice existenta si sa mai ciupeasca ceva de la parinti.Jalnic Nu inteleg de ce sunt separate CSS-uri in loc sa partina de Licee cu program sportiv, doar sa se cheltui cs sariile a 3 directori ,contabil sef .etc. iar antrenorii sa aiba programde cateva ore pe saptamana. Jalnic
@ evolutia in volei si vlad (30/06/17 17/43/29)
Da de ala de mai sus Lazar din Zalau , ii corect sa i-a salar de jandarm , barem de arbitraj si sa jegmanee copiii de bani la minivolei sa le perceapa taxe . Da ce il lasa frv , pantru nistie palinca .
Incompetent lei visan=moartea voleiului (03/07/17 16/26/06)
Pentru cel mai sus am o intrebare: Ce performante a avut visan gheorghe de cand este pres. La frv...??? Adica de 15 ani....!!!! A facut ceva bine in toti acesti ani inafara de a distruge, amenda, elimina, schimba antrenori, sportivi dupa bunul plac, pe principiul daca nu-mi esti pupincurist esti dusmanul meu....si asta face de 15 ani. Demisia impostorule, demisia.
gica de la scularie (03/07/17 20/11/51)
o sa fie si mai rau oameni buni ! esta e doar inceputul. ala ce e pus acolo sus, e pus ca sa faca ceva, sa aibe un program, un obiectiv. de cand e acolo inca mai caut sa vad care e programul si ce obiective de presedinte a avut. in afara de placerile lui personale NADA. si apoi ne miram ca pe la scoli bate vantul. daca dadea el bani de la federatie la 10 antrenori din 10 judete unde sa se creasca copii, era voleiul mult mai avansat
evolutionism (04/07/17 12/44/47)
Nu va mai certati degeaba.....voleiul e ca si tara, nu poate fi altfel....Cu toate lamentarile de pe site campionatul romanesc de volei fete e in primele 10 din Europa iar la baieti cred ca e la fel...Romania e in primele 10 tari in Europa la ceva pozitiv (poate I.T. sa nu o bagati pe aia cu cresterea economica ca noi am plecat de la - infinit ) ? Jucatorii romani nu pot sa cada din cer...ei trebuie crescuti ...cine sa o faca pe ce bani si cu organizarea din comunism a CSS-urilor? Tot o dati in sus si-n jos cu jucatorii romani ....la fete e dezastru ia rla baieti e doar putin mai bine , nu mult insa urmeaza si aici dezastrul Intreb antrenori avem??? dar statisticieni???dar preparatori fizici??? Vedeti ca e criza peste tot...sa nu va mire ce a spus primarul Timisoarei ... poate ca asa se vede voleiul,! O balacareala continua , cu rezultate sporadice , fara spectatori , cu blaturi in competitiile internationale si interne - mai ales pe la baieti . Cu aceasta imagine proiectul volei are de luptat pentru a o schimba, dar in conditiile actuale , cu tot ce se intampla la toate nivelurile raman pesimist... Parintii au devenit specialisti, copii sunt mari vedete, nu se reuyseste plata unei cazari de 1000 euro pentru niste copii ramasi in autocar in Bosnia si pentru toata neputinta si nepriceperea noastra am gasit si tapul ispasitor - jucatorii straini. Asa a fost si la alegeri cu multinationalelel care ne fura tara.... Raman la concluzia ca asa tara, asa sport... Si inca ceva...daca strainii le-ar cere romanilor sa faca stanga'prejur... si ar pleca si ei de pe aici, ar fi mai bine pentru tara? dar pentru volei? Problema voleiului suntem noi...
vladv (13/07/17 15/01/14)
Despre balacaniada de ce nu scrieti nimci. Ce fel de siate sunteti?
Nic (17/07/17 11/45/05)
@ Vladv.,,Despre balacaniada de ce nu scrieti nimci. Ce fel de siate sunteti?''. O TRADUCERE SE POATE?!
vlad (18/07/17 11/38/31)
Pentru Nic si administrator Site. Scuze pentru greseli. Cred ca ai inteles dar, in loc sa faci ce trebuie te consider mai destept decat esti.
Mirela (23/07/17 10/26/06)
Tristete mare si la volei! Ia` ascultati aici, ce parere aveti: la Constanta, un club mic-mic cu cateva jucatoare amatoare, este inscris in 3 (trei!!!) competitii incepand cu sezonul urmator 2017-2018! Varsta maxima a fetelor: 16 ani Cadete, junioare, A2 - acestea sunt competitiile in care un cuplu de antrenori (?!) viseaza sa joace cele 9-10 fete... ``Club`` finantat exclusiv de catre parinti! FRV-ul, se aude...???
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare