Voleiul românesc, din ce în ce mai sărac...
Voleiul românesc, din ce în ce mai sărac...

Volei Club Municipal Piatra Neamț s-a retras din campionat!!!

Plecată la drum în toamna anului 2018 cu doar 11 echipe din totalul de 12, în urma desființării clubului Tricolorul LMV Ploiești (culmea, la doar câteva săptămâni după ce prahovenii izbutiseră eventul în sezonul trecut!), Divizia A1 la volei masculin a rămas cu 10 combatante, în urma așteptatului "abandon" al ultimei clasate, VCM Piatra Neamț. Grav afectată de o criză financiară parcă fără sfârșit, gruparea nemțeană s-a retras din campionat la doar o lună după ce Divizia A1 la volei feminin rămăsese cu doar 8 echipe, în urma retragerii lui UVT Agroland Timișoara!

Cum retragerea s-a produs după finalul primei jumătăți din sezonul regulat, toate meciurile rămase de disputat vor fi pierdute de VCM cu 0:3. În aceste condiții, nici din campionatul masculin nu retrogradează nimeni, astfel că este greu de crezut că, după sezonul regulat, se va mai juca turneul locurilor 7-10.

La câteva zile după ce conducerea Volei Club Municipal Piatra Neamț a anunțat oficial la federație retragerea din campionat, Constantin Niță, directorul executiv al grupării de sub Pietricica, a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a oferit câteva explicații pentru decizia luată.

"Îmi vine să plâng acum, după 45 de ani în care am slujit pentru această echipă! Personal am făcut demersuri la toate întreprinderile din oraș, am solicitat sprijin pentru susținerea voleiului masculin. Niciuna, rețineți, nicio întreprindere nu a susținut echipa de volei băieți a orașului. Singurii oameni care au mai mișcat au fost Biroul notarial Bălan, Mihai Tărîță de la TCE 3 Brazi, farmacia Ardealul și Consiliul Județean Neamț, care ne-a dat 300.000 de lei. Le mulțumesc pe această cale celor care ne-au ajutat.

Am făcut nenumărate apeluri și la Primărie, și la Consiliul Local. Ni s-a răspuns că parteneriate nu se pot face, ci doar proiecte de finanțare nerambursabilă, dar banii aceștia nu ajung pentru a susține un buget de campionat în prima divizie.

Consider că principalul vinovat pentru această desființare a echipei de volei masculin este primarul Dragoș Chitic! Nu vrea să îmi dea cei 160.000 de lei pentru care am depus deconturi în decembrie 2016. Stau și mă întreb: au fost făcute niște compensări, dar dintr-o dată pentru cei 160.000 de lei nu s-a mai făcut nicio compensare. Este o sfidare! S-a dat o hotărâre de Consiliu Local, iar primarul, care trebuia să o pună în aplicare, nu a făcut-o. Stau și mă întreb dacă nu cumva trebuie să mă adresez celor de la DNA Piatra Neamț...

Eu cred că el este vinovat că s-a ajuns aici. În ultimii ani s-au desființat patru echipe: cea de fotbal, cea de handbal masculin, cea de volei feminin și acum a venit și rândul meu. Pentru gala lui Moroșanu din toamna trecută s-au găsit bani și la Consiliul Județean, și la Primărie...

Mai mult, în speranța că echipa asta, care a împlinit 50 de ani, își va reveni, am făcut o boacănă, cea mai grea pentru familia mea: am împrumutat 90.000 de lei de la CAR Piatra Neamț și de la CAR Roznov, sumă pe care trebuie să o returnez eșalonat, în rate, în termen de trei ani. Zilele trecute m-am trezit acasă cu o hârtie prin care mi se cere executarea pentru întârzierea plăților..."

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare