Philip Maiyo va juca la CVM Tomis Constanţa
Philip Maiyo va juca la CVM Tomis Constanţa

Universalul kenyan vine de la ŢSKA Sofia

CVM Tomis Constanţa îşi construieşte pentru sezonul viitor o formaţie foarte puternică, încercînd să cucerească din nou titlul naţional care le-a revenit în ultimele două sezoane celor de la Remat Zalău. Ultima achiziţie a grupării de pe Litoral este universalul kenyan Philip Maiyo, titular la echipa bulgară ŢSKA Sofia, care a participat la ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor. Maiyo a împlinit 29 de ani pe 3 ianuarie, are 1,98 înălţime şi joacă pentru echipa naţională a Kenyei.

Maiyo a devenit în ultimii ani unul dintre favoriţii fanilor sofioţi, însă a anunţat că doreşte să plece din Bulgaria şi că vrea o altă provocare. Chiar dacă ŢSKA va juca şi în ediţia viitoare a Ligii Campionilor, situaţia financiară delicată a clubului sofiot l-a determinat pe voleibalistul african să schimbe echipa, mai ales că el a devenit recent tatăl unui băieţel. "Philip Maiyo este un transfer perfect pentru Tomis. Kenyanul este ultima noastră achiziţie, lotul este complet acum", a declarat noul antrenor principal al echipei constănţene, bulgarul Martin Stoev, pentru BGvolleyball.com.

În această vară, CVM Tomis Constanţa i-a mai transferat pe bulgarul Kostadin Stoykov (extremă), internaţionalul român Florin Voinea (extremă), internaţionalul român Fabian Birău (centru), venezueleanul Juan Carlos Blanco (coordonator) şi venezueleanul Joel Alexander Silva (libero). Faţă de sezonul trecut, au plecat Hildebrand, Minchev, Miklashevich, Macovei, David, Merkushev şi Oliveira. Au rămas Lescov, Began, Spînu, D. Pavel, Plotyczer (refăcut după accidentare), Zahar şi Mihăilă. Echipa se va reuni pentru pregătiri în data de 15 august.

Pareri
Topi (14/07/11 18/36/54)
Echipa e clar de primele trei...Daca vor lua si titularul de universal, trag la campionat.
Gentleman (14/07/11 20/01/16)
sa inteleg ca din punctul dvs de vedere Maiyo nu ar putea juca titular?l-ati vazut jucand? care ar fi a 3a echipa?
ovi (14/07/11 22/57/39)
la constanta? nu a gasit nici o echipa in vest? e o gluma articolul si nu e adevarat.
@ gentleman (15/07/11 00/21/42)
Mayo e super jucator; cred ca a fost cel mai bun jucator al lui CSKA in Liga Camp sezonul trecut. ii fantastic Kenyanul!
eu (15/07/11 00/52/41)
nici eu nu inteleg, Ovi, cum de Maiyo a ales sa vina la noi! l-a convins probabil antrenorul bulgar al Constantei. Maiyo si ultima luna la bulgari a fost jucatorul lunii in campionat pt CSKA. e peste toti jucatorii de nationala de la CSKA! bine, cei mai buni buni bulgari joaca afara.
Gentleman (15/07/11 02/01/30)
se pare ca intrebarea mea nu a fost inteleasa corect sau nu m-am exprimat eu corect. intrebarea mea era pt topi, deoarece spunea ca le-ar mai trebui un titular pt postul universal. in conditiile in care articolul era despre achizitia lui Maiyo. in acest context erau acele intrebari. si eu cred ca este un jucator foarte bun si extrem de util Constantei.
fanvolei (15/07/11 08/56/13)
Adevarul e ca Maiyo e un superjucator. Acum Constanta mai are nevoie de un pasator pentru tragatorii pe care i-a luat, Maiyo, Voinea, Birau si Stoykov. Despre Blanco nu stiu nimic, n-am auzit de el, iar Lescov a aratat sezonul trecut ca nu e jucator pentru echipa de titlu
sindbad (15/07/11 10/29/01)
S-al aduca inapoi pe Despotovski.Ciao.
mnp (15/07/11 13/20/27)
ceva noutati dispre dinamo??? plecari, sosiri, obiectiv???
Gentleman (15/07/11 15/45/01)
sindbad welcome back. dinspre dinamo deocamdata sunt doar zvonuri nimic concretizat. nici la plecari, nici la sosiri. clar in ultimii doi ani despotovski ar fi ajutat constanta. in acelasi timp leskov ar putea ajuta romania din punctul de vedere al ridicatorului intrun viitor nu foarte indepartat. acum depinde daca luam aceasta idee a nationalizarii in calcul.
pentru fan volei (28/07/11 21/44/27)
cu leskov in teren constanta a terminat pe locul 1 turul de campionat...dupa ce l'au adus pe american si nu l'au lasat sa'si faca treaba mai departe leskov, echipa s'a dus de rapa cu noua achizitie!!!! dragi cunoscatori ginditiva bine , leskov returul de campionat nu a jucat aproape deloc...a intrat doar la dubla schimbare asa ca nu scrieti porcarii ca nu e jucator de campioana!!!;)cat a jucat si'a facut treaba.
fanvolei (29/07/11 09/04/55)
Nu uita ca in pauza dintre tur si retur au plecat Chitigoi, Ditlevsen, Janosik si Sidelnikov. Iar americanul avea genunchii paraditi.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare