Remat Zalău a avut mai mult noroc faţă de anul trecut
Remat Zalău a avut mai mult noroc faţă de anul trecut

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor la volei masculin

Campioana României, Remat Zalău, se va alinia pentru a doua oară consecutiv la startul Ligii Campionilor  la volei masculin, tot după ce a primit wild-card. Dacă anul trecut a nimerit în grupa cea mai dificilă şi nu a reuşit să realizeze niciun punct, de această dată sălăjenii au şi un adversar mai accesibil, cel puţin teoretic. Lennik pare echipa de bătut în această grupă, însă la ora actuală nici Friedrichshafen nu este mai puternică decât anul trecut.

Despre Zenit Kazan e suficient să spunem că este campioana en-titre a Rusiei şi că în sezonul trecut a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Trentino BetClic, cea mai bună echipă din lume! Lotul actual nu îi mai cuprinde pe coordonatorul american Ball, centrii Abrosimov şi Egorchev, extremele Tetyukhin şi Panteleymonenko. Au fost transferaţi coordonatorul naţionalei Italiei, Vermiglio, şi câţiva internaţionali ruşi: Berezhko, Volkov, Gutsalyuk şi Sivozhelez. Au rămas americanul Priddy, Mikhaylov, Apalikov şi Obmochaev, din sextetul de bază, ca şi antrenorul Vladimir Alekno, selecţionerul naţionalei Rusiei. Sub numele Dinamo Tattransgaz, echipa din Kazan a câştigat în 2008 Liga Campionilor, cu Viktor Sidelnikov ca antrenor principal.

Euphony Asse-Lennik a fost marea surpriză a ultimei ediţii din campionatul Belgiei! S-a clasat pe locul 2 şi a scos din Champions League pe Roeselare, formaţie abonată în ultimii 10 ani la locul 1 sau locul 2 în campionat. Lennik a jucat anul trecut în Cupa CEV, fiind eliminată în sferturi de finală, de către francezii de la Arago de Sete. Până acum, s-a întărit cu centrul francez Tolar, extrema letonă Ramma, universalul olandez Overbeeke şi extrema germană Westphal. De asemenea, a revenit extrema Claes (internaţional belgian), după un an în Germania, la Moerser SC. Noul antrenor este olandezul Marko Klok.

Cu VfB Friedrichshafen, campioana Germaniei, Remat s-a întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor. În această vară, echipa antrenată de Stelian Moculescu trece printr-un proces de primenire a lotului, care deocamdată nu s-a încheiat. Au plecat Tichacek, Gontariu, Bauer, Winters, Fromm şi Trommel, fiind adus numai centrul Bas van Bemmelen (internaţional olandez).

Remat Zalău va debuta în deplasare, cu Lennik (19 octombrie), celelalte meciuri fiind programate pe 26 octombrie (acasă, cu Zenit), 14 decembrie (la Friedrichshafen), 21 decembrie (acasă, cu Friedrichshafen), 11 ianuarie 2012 (la Kazan) şi 18 ianuarie (acasă, cu Lennik).

Iată grupele din Liga Campionilor la volei masculin 2011-2012:

Grupa A
Noliko Maaseik (Belgia)
Iraklis Salonic (Grecia)
Arkas Izmir (Turcia)
ŢSKA Sofia (Bulgaria)

Grupa B
Zenit Kazan (Rusia)
Euphony Asse-Lennik (Belgia)
VfB Friedrichshafen (Germania) - echipa antrenată de Stelian Moculescu
Remat Zalău (România)

Grupa C
Trentino BetClic (Italia)
Zaksa Kedzierzyn-Kozle (Polonia)
CAI Teruel (Spania)
Partizan Termoelektro Belgrad (Serbia)

Grupa D
Stade Poitevin Poitiers (Franţa)
Bre Banca Lannutti Cuneo (Italia)
Generali Unterhaching (Germania) - echipa antrenată de Mihai Pădureţu
Jihostroj Ceske Budejovice (Cehia)

Grupa E
Fenerbahce Istanbul (Turcia)
Lokomotiv Novosibirsk (Rusia)
Hypo Tirol Innsbruck (Austria) - echipa la care joacă Daniel Găvan
Lube Banca Marche Macerata (Italia)

Grupa F
PGE Skra Belchatow (Polonia)
Tours Volley-Ball (Franţa)
ACH Volley Ljubljana (Slovenia)
Budvanska Rivijera Budva (Muntenegru)

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare