România - Moldova 3:0, în preliminariile CE de volei masculin
România - Moldova 3:0, în preliminariile CE de volei masculin

Tricolorii vor juca în Grupa E, alături de Italia, Turcia şi Belarus

Echipa naţională de seniori a României a obţinut calificarea pentru al doilea tur preliminar din cadrul Campionatului European din 2011, cu turneul final în Austria şi Cehia. În primul tur preliminar, România a eliminat selecţionata Moldovei cu scorul general de 5:3, după victoria de sâmbătă, în manşa retur, scor 3:0 (25:15, 25:21, 25:19). Practic, tricolorii au avut emoţii doar în setul al doilea, singurul în care moldovenii au pus probleme la Buzău, luîndu-şi o binemeritată revanşă după eşecul din manşa tur, 2:3 la Chişinău.

Au evoluat pentru România: Bartha - Chiţigoi, Began, Laza, Olteanu, Borota şi Feher-libero (au mai jucat: Stancu, Dumitrache şi Ghimeş; rezerve neutilizate: Voinea şi Lică). Antrenori: Stelian Moculescu, Mircea Dudaş şi Aurel Vlaicu.

Au evoluat pentru Moldova: Lescov - Ţucov, Stelmah, Sclearenco, Bahov, Sinţov şi Şceglov - libero (au mai jucat: Panţîri, Zaharov, Didorciuc şi O. Pereu; rezervă neutilizată: Tcacenco). Antrenori: Artur Romaşcan şi Serghei Tiuliu.

România a obţinut calificarea pentru al doilea tur preliminar, care se desfăşoară în sistem grupă de patru echipe. Jucătorii pregătiţi de Stelian Moculescu vor evolua în Grupa E, alături de Italia, Turcia şi Belarus, ultima echipă avîndu-l ca selecţioner pe Viktor Sidelnikov, antrenor principal la CVM Tomis Constanţa. Vor fi două turnee, programate în Turcia (Ankara, 21-23 mai) şi Italia (Gioia del Colle, 28-30 mai), în care se joacă fiecare cu fiecare. Câştigătoarea grupei se califică la turneul final, iar formaţia de pe locul secund va evolua în baraj cu a doua clasată din Grupa B (Finlanda, Grecia, Letonia, Marea Britanie). Barajul se desfăşoară tur-retur, pe 4 şi 11 septembrie.

Pareri
Nu sunt pareri pentru aceasta stire.
Parerea dumneavoastra (campurile marcate cu * sunt obligatorii)
Nume *
E-mail
Parere *
Cod securitate *
 
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare