Performer Volley

PROIECT

 PERFORMER VOLLEY

Starea mea de profundă nemulţumire pleacă de la constatarea, pe care vă rog să nu o negaţi, că interesul pentru copii şi juniori la nivelul federaţiei naţionale se rezumă la voturile de la alegeri, motiv pentru care cluburile şcolare sunt într-o stare de colaps total, iar cluburile particulare sunt discriminate.

Care este insa rolul principal al unei federatii nationale? Oare nu acela de a sprijini – prin orice mijloace legale – formarea unor reprezentative de valoare? Oare nu acela de a dezvolta si sustine disciplina sportiva pe care o reprezinta?

Atata timp cat interesele cluburilor vor prima in fata interesului echipelor nationale, NU VOM reusi sa ridicam voleiul romanesc sau, in termeni tehnici, vice-campionii Europei.

In momentul de fata ne confruntam cu o stare de fapt total neprielnica performantei, atat din punct de vedere administrativ, cat si organizatoric:

- echipe care se retrag din competitie

- numarul mic si calitatea scazuta a echipelor inscrise in campionatele feminine al Romaniei

- programari de meciuri la ore total nepotrivite

- anonimat si dezinteres ce caracterizeaza campionatul national de copii si juniori.

Pe plan tehnico–tactic se perpetueaza metode de pregatire invechite, ceea ce, in conditiile voleiului mondial, echivaleaza cu actiuni retrograde. Noi vom continua sa dam inapoi in loc sa progresam si nici atunci nu ne vom recunoaste lipsurile de programare judicioasa a pregatirii.

Legea fundamentala a succesului consta in puterea de a recunoaste lucid realitatea, capacitatea de a desprinde concluzii logice din analiza efectuata, stabilirea unui plan strategic clar pentru viitor si urmarirea cu rigurozitate a indeplinirii acestuia.

Strategia trebuie conceputa cu multa atentie atat pe termen scurt, cat, mai ales, pe termen lung, fixandu-se obiective clare de indeplinit in diferitele faze de evolutie ale programului.

Toate iniţiativele (proiectele) de pana acum au fost stopate de catre membrii federatiei, care nu doresc sa se implice in nici o actiune benefica pentru dezvoltarea voleiului la nivelul copiilor (sunt ocupatii cu arbitraje si observari).

            Daca dorim ridicarea nivelului voleiului romanesc, trebuie obligatoriu sa largim aria de selectie a copiilor dotati.

            Infiintarea a doar doua centre de excelenta (la Baia Mare si Blaj) s-a dovedit nu doar insuficienta, ci si plina de probleme organizatorice generate de blocarea actiunii de grupare a sportivilor in cele doua centre, de motivarea parintilor si a antrenorilor ca urmare, pe de-o parte de distantele prea mari si, totodata, de lipsa sportivilor de la echipelor lor.

            Consider ca exista posibilitatea rezolvarii acestor neajunsuri prin implementarea si urmarirea pasilor proiectului “PERFORMER VOLLEY” pe care vi-l propun:

I. Infiintarea a mai multor centre zonale de performanta (8 centre): 1. Bucuresti, 2. Bacau, 3. Constanta, 4. Tg Mures, 5. Baia Mare, 6. Brasov (Blaj), 7. Timisoara, 8.Craiova (nu este batut in cuie).

II. Numirea unui Director Coordonator (pe tara) si a coordonatorilor de zona.

III. Conceperea, prezentarea si insusirea Programului National de pregatire, metodologie care sa cuprinda:

- pasii obligatorii de urmat in munca de antrenament, un concept unitar de lucru cu copiii (numar saptamanal minim de antrenamente, numar minim de ore, executii obligatorii, raportul tehnico-fizic al antrenamentor, etc.), cu alte cuvinte, omogenizarea metodelor de antrenament astfel incat acesti copii sa cunoasca alfabetul voleiului necesar la nivelul urmator, cel al sportului de performanta

- regulamentul de functionare a proiectului “PERFORMER VOLLEY”

- fixarea si integrarea proiectului in calendarul competitional

IV. Actiunea concreta a centrelor se va desfasura odata la 2 saptamani (doar pe perioada week-end-urilor).

V. La inceput vor avea loc trialuri in fiecare centru zonal, pentru formarea unui grup de 16 jucatori ce vor face parte din lotul Performer. Odata finalizata componenta lotului, precum si dupa o anumita perioada de pregatire, echipa centrului zonal va participa la faza superioara, cea a turneelor interzonale.

VI. Organizarea turneelor sportive intre Centrele Zonale, turnee care sa genereze nu doar selectia lotului national, ci care sa constituie de fapt cea mai corecta “piata” de draft pentru jucatorii necesari lotului  national.

Mentionam ca pentru participarea la selectia nationala pentru lotul reprezentativ al Romaniei este OBLIGATORIE participarea la actiunile Performervolei din centrele regionale mai sus mentionate.

VII. Organizarea in fiecare an a unui curs de up-gradare a cunostintelor de specialitate sub indrumarea unor antrenori de renume din tarile cu rezultate remarcabile in volei (Serbia, Italia, USA, Polonia etc.).

VIII. Gasirea fondurilor banesti pentru remunerarea antrenorilor si decontarea cheltuieliilor de transport, masa, cazare a sportivilor care nu sunt din centrul zonal (din orasele adiacente).

Prezenta  tuturor antrenorilor responsabili de zona este obligatorie, la cursuri putand participa toti antrenorii care doresc.     

 Proiectul “PERFORMER VOLLEY” urmareste :

- largirea ariei de selectie

- implementarea unei metodologii unitare de antrenament la nivelul copiilor si juniorilor

- scoaterea din anonimat a competitiilor copiilor si juniorilor

- imbunatatirea cantitativa si calitativa a programului competitional al copiilor, plecand chiar de la nivelul minivolei si sperante

- descoperirea valorilor si canalizarea lor spre marea performanta in conditiile unui transfer echitabil, care sa scoata cluburile sportive scolare din starea de colaps material

- cresterea valorii loturilor nationale ca urmare a cresterii numarului de ore de pregatire (14 zile nu sunt necesare pentru participarea a unei echipe nationale la calificari europene sau mondiale)

- cresterea numarului de meciuri la nivel ridicat  cu adversari puternici

- cointeresarea antrenorilor pentru cresterea si selectionarea jucatorilor in centrele zonale si totodata stabilirea eficientei fiecarui antrenor pe baze obiective.

 

PRESEDINTELE CLUBULUI SPORTIV SPIKE

Kapelovies Sandu

Clasament
Nu sunt competitii introduse.
Rezultate sportive
Clasament
Sondaje
Sondaj
Sondaje
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi stiri din volei !
Abonare
Dezabonare